Αυστραλία: Η Uber καταργεί την υπηρεσία Carshare από τον επόμενο μήνα

Η Uber ανακοίνωσε ότι θα κλείσει την υπηρεσία carsharing στις 12 Σεπτεμβρίου, μόλις δυόμισι χρόνια μετά την εξαγορά της Car Next Door έναντι 105 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόφαση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας στρατηγικής της πολυεθνικής (καθώς ανακοίνωσε τη διακοπή της υπηρεσίας στη Βόρεια Αμερική μια μέρα νωρίτερα, στις 11 Σεπτεμβρίου), με την Uber να επικαλείται εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό της μοντέλο.

«Λόγω του αυξανόμενου κόστους και των λειτουργικών προκλήσεων που σχετίζονται με την ασφάλιση, τις κλοπές και τις επισκευές οχημάτων, κάνουμε αλλαγές στο επιχειρηματικό μας μοντέλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. «Μετατοπίζουμε την εστίασή μας από την ομότιμη κοινή χρήση αυτοκινήτων σε συνεργασίες με εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μέσω προϊόντων όπως το Uber Rent».

Η Car Next Door δημιουργήθηκε αρχικά ως το Airbnb για τα αυτοκίνητα, επιτρέποντας σε ιδιοκτήτες να νοικιάζουν τα οχήματά τους σε χρήστες της εφαρμογής, επιτρέποντας στους μη έχοντες αυτοκίνητο ή σε όσους ταξιδεύουν για δουλειά ή για αναψυχή να έχουν πρόσβαση σε προσιτές ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Εκτός από τα επιβατικά οχήματα, η υπηρεσία περιελάμβανε επίσης βαν και φορτηγά, επιτρέποντας στους χρήστες να νοικιάσουν ένα μεγαλύτερο όχημα για τη μετακίνηση ή τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου, τόσο οι χρήστες της εφαρμογής όσο και οι πάροχοι οχημάτων δεν έλαβαν έγκαιρη ενημέρωση  για την απόφαση τερματισμού της υπηρεσίας, με την εταιρεία να επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες στις 8 Αυγούστου ενημερώνοντάς τους ότι ενισχύει την πολιτική της κατά των κλοπών και των ζημιών.

Η Car Next Door ανακοίνωσε ότι στις 30 Αυγούστου θα τερματίσει το πρόγραμμα διαμεσολάβησης  με την Uber, διαβεβαιώνοντας τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ότι η πτώση των κρατήσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα αντιστραφεί σύντομα, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο.

Με την κατάρρευση της Uber Carshare, στην Αυστραλία πιστεύεται ότι η Turo και η αυστραλιανή νεοφυής εταιρεία Drive Mate θα απορροφήσουν το υπόλοιπο τόσο των χρηστών όσο και των ιδιοκτητών, ενώ οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η GoGet (η οποία διαθέτει τον δικό της στόλο οχημάτων) αναμένεται να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους.

Παρά την κατάργηση του Uber Carshare, η αμερικανική πολυεθνική δηλώνει ότι η υπηρεσία Uber Rent θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σε συνεργασία με εταιρείες ενοικίασης όπως η Thrifty, η Budget και η Hertz.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *