Μόναχο: Οθόνες κινητικότητας στο αεροδρόμιο παρέχουν πληροφορίες για τους διαθέσιμους τρόπους μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο

Μετά από ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, οι ψηφιακές πινακίδες, οι λεγόμενες οθόνες κινητικότητας, τέθηκαν σε κανονική λειτουργία, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η υπηρεσία παρέχεται στα γερμανικά και στα αγγλικά. Επιπλέον, τα πάντα μπορούν να μεταφορτωθούν εύκολα στο κινητό μέσω του QRCode χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί μια εφαρμογή. Οι οθόνες κινητικότητας βρίσκονται σε επτά σημεία στον Αεροσταθμό 1, στους χώρους παραλαβής αποσκευών, καθώς και στο χώρο στάθμευσης P51. Θα ακολουθήσουν και άλλες τοποθεσίες εντός του αερολιμένα.

Εκτός από τις ώρες αναχώρησης των τρένων και των λεωφορείων, οι οθόνες κινητικότητας παρέχουν πληροφορίες την πιάτσα ταξί και εκείνη των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας κοινής χρήσης οχημάτων και τις συνθήκες κυκλοφορίας στους αυτοκινητόδρομους που περιβάλλουν το αεροδρόμιο.

«Οι νέες μας οθόνες κινητικότητας αποτελούν το επόμενο βήμα όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο, δικτυώνουμε όλες τις δυνατότητες μετακίνησης από το αεροδρόμιο και δίνουμε την επισκόπηση σε μία οθόνη. Οι οθόνες απαντούν εύκολα στις συχνές ερωτήσεις των ταξιδιωτών και ιδιαίτερα των επιβατών που φτάνουν, όπως “πότε φεύγει το πλησιέστερο τρένο”, “πώς θα πάω στη στάση του λεωφορείου” ή “πώς θα φτάσω στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα”. Με τις οθόνες κινητικότητας προωθούμε σταθερά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας και ανεβάζουμε την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών μας στο επόμενο επίπεδο», δήλωσε η Μαρία Ντάλχαους, επικεφαλής των εμπορικών δραστηριοτήτων του αεροδρομίου του Μονάχου.

Οι οθόνες κινητικότητας αποτελούν μία από τις τρέχουσες ψηφιακές καινοτομίες στο αεροδρόμιο του Μονάχου και τέθηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2023 σε δοκιμαστική φάση, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού Veomo Mobility GmbH, που ειδικεύεται στις πληροφορίες πολυτροπικής κινητικότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *