Λονδίνο: Iστορικό κιόσκι ταξιτζήδων χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού

Το τελευταίο από τα ιστορικά κιόσκια των ταξιτζήδων του Λονδίνου, που βρίσκεται στο Γουέλινγκτον Πλέις, χαρακτηρίστηκε διατηρητέο κτίσμα από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αγγλίας.

Αυτές οι εμβληματικές πράσινες κατασκευές, που αρχικά κατασκευάστηκαν για να παρέχουν ανάπαυλα στους οδηγούς ταξί που οδηγούσαν άμαξες, έχουν γίνει ένα αγαπημένο κομμάτι της κληρονομιάς της πρωτεύουσας. Το εν λόγω καταφύγιο δεν προσφέρει μόνο ένα καταφύγιο για τους σύγχρονους οδηγούς ταξί, αλλά διαθέτει επίσης ταχυφορτιστές, γεγονός που προσελκύει χιλιάδες ταξιτζήδες που εργάζονται καθημερινά στο Λονδίνο, οι οποίοι πίνουν το τσάι τους την ώρα που το όχημά τους φορτίζεται.

Τα κιόσκια των ταξιτζήδων πρωτοεμφανίστηκαν το 1875 ως μικροί, βολικοί χώροι στάσης σε όλη την πόλη που προσφέρουν ξεκούραση, τσάι και φαγητό. Σήμερα, έχουν απομείνει μόνο 13 από αυτά και όλα πλέον είναι διατηρητέα, αποδεικνύοντας την αρχιτεκτονική και ιστορική τους σημασία.

Η δρ Νίκολα Στέισι, διευθύντρια της Υπηρεσίας Ιστορικής Κληρονομιάς του Λονδίνου, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε βοηθήσει στη διάσωση των 13 καταφυγίων τα τελευταία 40 χρόνια. Πρόκειται για μοναδικά ορόσημα του Λονδίνου καθώς και για μια έξυπνη βικτοριανή λύση για τους φρενήρεις δρόμους της πόλης και εξακολουθούν να αποτελούν καταφύγιο για την κοινότητα των ταξιτζήδων του Λονδίνου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *