Βουδαπέστη: Υπερχρεώσεις, ναρκωτικά και οδηγοί ταξί χωρίς άδεια εντοπίστηκαν στους αστυνομικούς ελέγχους

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, η αστυνομία της Βουδαπέστης και οι επιθεωρητές ταξί του Κέντρου Μεταφορών πραγματοποίησαν ελέγχους στους οδηγούς ταξί της ουγγρικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στους 166 οδηγούς και οχήματα που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμα σε 8 οδηγούς για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε εννέα για απουσία έγκυρης άδειας για τις υπηρεσίες τους, σε έναν για εγκατάσταση μη πιστοποιημένου ταξίμετρου και σε άλλους δύο για ιατρικά πιστοποιητικά που είχαν λήξει. Επιπλέον, τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν να μη δίνουν προτεραιότητα στις καθορισμένες διαβάσεις πεζών, είχαν ληγμένα πιστοποιητικά τεχνικού ελέγχου ή στερούνταν ασφάλισης. Σε έναν οδηγό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Ωστόσο, αυτές οι παραβάσεις επισκιάστηκαν από εντυπωσιακές συλλήψεις. Ένας οδηγός συνελήφθη για οδήγηση χωρίς έγκυρη άδεια και κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποκαλύφθηκε ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ένας ακόμη οδηγός εντοπίστηκε να παρέχει υπηρεσίες παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Και στους δύο, εντοπίστηκαν ίχνη υπολειμμάτων ναρκωτικών στα ρούχα τους.

Αρκετοί ταξιτζήδες πιάστηκαν να υπερχρεώνουν τους επιβάτες. Αυτοί οι απατεώνες οδηγοί, που αποκαλούνται «ύαινες» στη Βουδαπέστη, εφαρμόζουν ληστρικές τακτικές, στοχεύοντας ανυποψίαστους τουρίστες και χρεώνοντας παράλογα υψηλά ποσά ακόμη και για σύντομες διαδρομές. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις οδηγούς οι οποίοι «πείραζαν» το ταξίμετρο εν αγνοία των επιβατών. Οι δύο από αυτούς χρέωναν 880 φιορίνια (2,25 ευρώ) ανά χιλιόμετρο αντί για τα καθιερωμένα 440 φιορίνια/χιλιόμετρο (1,12 ευρώ/χιλιόμετρο), ενώ ο τρίτος επενέβη στο ταξίμετρο προκειμένου ο ναύλος των 3.500 φιορινιών να γίνει 5.500 φιορίνια στο τέλος της διαδρομής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *