Βερολίνο: Οι πολιτικοί ζητούν ομόφωνα την άμεση διακοπή της έκδοσης συμβάσεων παραχώρησης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Οι βουλευτές αρμόδιοι για τις μεταφορές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού του Βερολίνου (Xριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες) απαιτούν από την Κρατική Υπηρεσία Πολιτικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του Βερολίνου (LABO) να σταματήσει άμεσα την έκδοση περαιτέρω παραχωρήσεων σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για πλατφόρμες κινητικότητας όπως η Uber, η Bolt, η FreeNow ή η Bliq.

«Καταγράψτε τα πάντα, αξιολογήστε τα και διώξτε τα “μαύρα πρόβατα” από την αγορά, αντί να συνεχίσετε να εκδίδετε παραχωρήσεις, τώρα», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Χριστ Κρίστοφερ Φέρστερ στην εκπομπή του καναλιού rbb24, Recherche. Την άποψή του συμμερίζεται και ο ομόλογός του βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, Τίνο Σοπφ. Αφορμή για τις δηλώσεις των βουλευτών αποτέλεσε έρευνα του rbb για την αυξημένη δραστηριότητα αμφιβόλου αξιοπιστίας εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων που λειτουργούν με παραχωρήσεις από τις περιφέρειες του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

«Η LABO πρέπει -όπως συμφωνήθηκε τον Μάρτιο- να συνεργαστεί στενά με τους δήμους του Βρανδεμβούργου», τονίζει ο Φέρστερ, και ζητά την επανεξέταση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά, αντί για νέες παραχωρήσεις αδειών στις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής της πλατφόρμας FreeΝow στη Γερμανία, Αλεξάντερ Μενχ, δήλωσε επίσης στο rbb24 ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής των συμβάσεων παραχώρησης, «προκειμένου να εξυγιανθεί περαιτέρω η αγορά».

«Οι παράνομες εταιρείες που λειτουργούσαν εδώ στο Βερολίνο, φυσικά, τώρα αλλάζουν περιοχή εγκατάστασης και πηγαίνουν στο Βρανδεμβούργο. Οι Αρχές του Βρανδεμβούργου δεν γνωρίζουν ακόμη «τι τους περιμένει», κατήγγειλε, από την πλευρά του, ο Σοπφ.

Η συνάδελφός του από το κόμμα των Πρασίνων, Άντγιε Κάπεκ, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας του rbb άκρως ανησυχητικά: «Πρόκειται, φυσικά, για σκάνδαλο, που αποδεικνύει ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις που τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο Βερολίνο μετακινούνται σε άλλες περιοχές για να λάβουν άδεια».

Εκπρόσωπος της περιφέρειας Ντάμε-Σπρέεβαλντ παραδέχθηκε επίσης ότι οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζουν αυξημένη επιχειρηματική δραστηριότητα στις παρυφές του Βερολίνου, δηλώνοντας ότι παρατηρείται αύξηση των αιτήσεων παραχώρησης από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που εδρεύουν στο Βερολίνο».

Η διευθύντρια της LABO, Κίρστεν Ντρέχερ, ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε αυτή την εξέλιξη στην ακρόαση της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βερολίνου, στις αρχές της εβδομάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *