Eλβετία: Η νεοϊδρυθείσα Ένωση Ταξί της Βασιλείας αναλαμβάνει δράση κατά του παράνομου ανταγωνισμού

Λόγω των αυξανόμενων νομικών παραβάσεων από την Uber & Co., οι φορείς εκμετάλλευσης ταξί της Βασιλείας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ιδρύσουν μια ένωση στις αρχές Απριλίου και τώρα  συγκροτούν μέτωπο κατά της παράνομης κυκλοφορίας ταξί.

Τους τελευταίους μήνες οι επιβατικές μεταφορές μέσω Uber και Get Transfer έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Βασιλεία, αναφέρει η εφημερίδα Basler Zeitung, επικαλούμενη την Ένωση Ταξί Βασιλείας η οποία ιδρύθηκε πριν από οκτώ εβδομάδες και καταχωρήθηκε στο εμπορικό μητρώο. Ο πρόεδρος της ένωσης, Ζεϊνέλ Αλτούν, δήλωσε στην εφημερίδα: «Πολλά ταξί και ιδιωτικά αυτοκίνητα προσπαθούν συνεχώς να προσελκύσουν τους πελάτες μας. Πολλοί από αυτούς τους παρόχους δεν είναι ασφαλισμένοι και δεν καταβάλλουν κοινωνικές παροχές». Η Uber είναι γνωστή στον κλάδο ως «η μεγαλύτερη ελβετική οργάνωση αδήλωτων εργαζομένων» και προσπαθεί να κατακτήσει την αγορά με τιμές ντάμπινγκ.

Ο Αλτούν διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του συνεταιρισμού Taxiphon της Βασιλείας, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως 44er-Taxi. Με την ίδρυση της ένωσης ταξί, σύμφωνα με τον ίδιο, θέλει να «σώσει τον κλάδο». Όπως στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο ανταγωνισμός, αλλά ότι οι πλατφόρμες κινητικότητας οδήγησης δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Και γι’ αυτό ο Αλτούν απαιτεί περισσότερους ελέγχους.

Ήδη από τον Φεβρουάριο, πριν από την επίσημη ίδρυση της ένωσης, είχε ανοίξει μια συζήτηση στον κλάδο για την κατάθεση αγωγής κατά της Uber για την παράνομη κατάληψη των θέσεων στάθμευσης ταξί στο αεροδρόμιο της Βασιλείας, για τις οποίες οι οδηγοί καταβάλλουν εκατοντάδες φράγκα ετησίως.

Η ένωση προτίθεται τώρα να λάβει συγκεκριμένα νομικά μέτρα κατά ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η Uber και η Get Transfer. Σε συνεννόηση με ενώσεις ταξί από τη Ζυρίχη και το Σεν Γκάλεν, εξετάζονται από κοινού προληπτικά μέτρα καθώς και αγωγές αποζημίωσης. Προγραμματίζει επίσης επαφές με τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των εταιρειών ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *