Η MOVE EU συνεχίζει να ασκεί λόμπι στην Ευρώπη για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί

Οι εκπρόσωποι της συμμαχίας MOVE EU, η οποία αποτελείται από τις πλατφόρμες Free Now, Uber και Bolt, συνεχίζει τις επαφές με ανώτερους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή νέων κανονισμών για την υπηρεσία επιβατικών μεταφορών μέσω ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό.

Η ίδια η συμμαχία, σε χθεσινή ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Linkedin, χαρακτηρίζει «πολύ γόνιμη» τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τη Σάρλοτ Νέρλαντ-Μάθιεσεν, σύμβουλο πολιτικής της Ευρωπαίας επιτρόπου για τις Μεταφορές, Αντίνα Βαλεάν.

Στη συνάντηση αυτή συζήτησαν σημαντικά θέματα όπως η ρύθμιση του τομέα των ταξί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίσιμο ζήτημα για τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών, δεδομένου ότι η MOVE EU στοχεύει στην άρση των κανονισμών που διέπουν τις δημόσιες μεταφορές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ρυθμίσεις που υπερασπίζονται οι Free Now, Uber και Bolt κρύβονται κάτω από το μανδύα της «πράσινης μετάβασης» και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μεταφορών μέσω της «αστικής κινητικότητας». Είναι κοινό μυστικό, ωστόσο, ότι στόχος της συμμαχίας είναι η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου των ταξί σε όλες τις χώρες της Ένωσης, ώστε τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό να μπορούν να κινούνται ελεύθερα εφαρμόζοντας δυναμικές τιμές, αποτελειώνοντας έτσι τη δημόσια υπηρεσία ταξί.

«Ελπίζουμε να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ε.Ε. και να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας στη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες αστικής κινητικότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της MOVE EU.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...