ΗΠΑ: Δικαστής της Καλιφόρνια εγκρίνει την επέκταση της ομαδικής αγωγής κατά της Uber, στην οποία μπορούν να ενταχθούν έως και 160.000 οδηγοί

Ένας δικαστής της Καλιφόρνια άνοιξε την πόρτα για την επέκταση του αριθμού των οδηγών που μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική αγωγή κατά της Uber, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι, αλλά δεν λαμβάνουν τα οφέλη που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Έντουαρντ Μ. Τσεν, ανακοίνωσε ότι ακόμη και όσοι αποδέχθηκαν σύμβαση που απαιτούσε διαιτησία των διαφορών να μπορούν να συμμετάσχουν στην αγωγή, δηλώνοντας ότι οι συμφωνίες διαιτησίας είναι «μη εκτελεστές».

Η δικαστική απόφαση μπορεί να συμπεριλάβει έως και 160.000 οδηγούς της Uber στην Καλιφόρνια, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρεία μεταφορών από το 2009.

Η αγωγή που κατατέθηκε κατά της Uber υποστηρίζει ότι οι οδηγοί είναι υπάλληλοι της Uber σε αντίθεση με τους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους και, ως τέτοιοι, δικαιούνται τα οφέλη και την προστασία που απαιτεί η εργατική νομοθεσία της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην αγωγή υποστηρίζουν ότι η Uber δεν έχει αποζημιώσει τους οδηγούς για έξοδα ή απώλειες που σχετίζονται με την εκτέλεση της εργασίας τους και δεν τους αποδίδει τα φιλοδωρήματα των επιβατών.

Η υπόθεση είναι μία από τις πολλές που εκκρεμούν στα αμερικανικά δικαστήρια σχετικά με εργαζόμενους σε πλατφόρμες κινητικότητας ή παράδοσης τροφίμων, οι οποίοι κατατάσσονται ως αυτοαπασχολούμενοι και δεν λαμβάνουν κοινωνικές παροχές και υποστηρίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *