Ντουμπάι: Kατασχέσεις 225 οχημάτων και τσουχτερά πρόστιμα για παράνομες μεταφορές επιβατών

Τουλάχιστον 225 οχήματα κατασχέθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων που ξεκίνησε η Αρχή Οδών και Μεταφορών (RTA) στο Ντουμπάι, για την πάταξη των παράνομων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών.

Τα ιδιωτικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την παράνομη μεταφορά επιβατών ή εμπορευμάτων οπουδήποτε στο εμιράτο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50.000 ντιράμ (πάνω από 12.500 ευρώ) για τους εταιρικούς παραβάτες και 30.000 ντιράμ (πάνω από 7.500 ευρώ) για τους ιδιώτες.

Η RTA διεξήγαγε πρόσφατα μια σειρά ελέγχων με στόχο τις μη αδειοδοτημένες μεταφορές επιβατών και τις συναφείς δραστηριότητες. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε συνεργασία με την Αστυνομία του Ντουμπάι, την Ασφάλεια του αεροδρομίου και την Τροχαία. Ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 οχήματα και εκδόθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα στους παραβάτες.

Ο Σαΐντ Αλ Μπαλούσι, διευθυντής του Τμήματος Παρακολούθησης Δραστηριοτήτων Επιβατικών Μεταφορών στην Υπηρεσία Δημόσιων Μεταφορών της RTA, δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Αστυνομία του Ντουμπάι ξεκίνησε επιχείρηση ελέγχων κατά των μη αδειοδοτημένων επιχειρήσεων μεταφοράς επιβατών σε όλο το εμιράτο για να περιορίσει το “λαθρεμπόριο επιβατών”. Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και την αποθάρρυνση των παράνομων μεταφορέων».

Οι πιο δημοφιλείς περιοχές για παράνομες μεταφορές είναι τα αεροδρόμια, με στόχο τους επιβάτες που φθάνουν από ξένες χώρες, στους οποίους προσφέρονται πολύ χαμηλότερες τιμές από τα αδειοδοτημένα ταξί. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων κατασχέθηκαν τουλάχιστον 90 οχήματα στα τρία από τα έξι αεροδρόμια του εμιράτου.

Άλλα 49 οχήματα κατασχέθηκαν στην περιοχή Τζεμπέλ Αλί, η οποία είναι επίσης γνωστή για τις παράνομες μεταφορές επιβατών, καθώς οι παράνομοι φορείς εκμετάλλευσης προσφέρουν φθηνότερες διαδρομές σε εργαζόμενους στην περιοχή με χαμηλό εισόδημα.

Ο Μπαλούσι συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τέτοιες παράνομες υπηρεσίες μεταφοράς, καθώς δεν είναι ασφαλείς και τόνισε ότι οι ομάδες της RTA διεξάγουν τακτικούς ελέγχους επιθεωρήσεις σε όλο το Ντουμπάι για να περιορίσουν τέτοιες δραστηριότητες και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *