Αργεντινή: Oμαδικές αγωγές των οδηγών ταξί κατά της Uber για διαφυγόντα κέρδη

Συνδικάτα και ενώσεις ταξί στην Αργεντινή θα καταθέσουν ομαδικές αγωγές κατά της Uber σε όλη τη χώρα για τη ζημία που προκάλεσε η αμερικανική πολυεθνική στις νόμιμες υπηρεσίες μεταφορών.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της ένωσης Sicotasa, Ερνέστο Αλβαράδο, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον πρόεδρο της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών: «Από τη στιγμή που υπάρχουν δικαστικά προηγούμενα σε άλλες χώρες, ετοιμαζόμαστε και εμείς, στην Αργεντινή, να καταθέσουμε αγωγές σε σχέση με τις οικονομικές ζημιές που προκαλεί στον κλάδο των ταξί ο αθέμιτος ανταγωνισμός της Uber σε διάφορες επαρχίες της Αργεντινής Δημοκρατίας».

Από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 17 Μαρτίου στην Αυστραλία, ύστερα από μια παρόμοια αγωγή, βάσει της οποίας η εταιρεία μεταφορών θα αποζημιώσει τους οδηγούς ταξί με 272 εκατομμύρια δολάρια για διαφυγόντα κέρδη, όλα έδειχναν ότι μια νομική ήττα αυτού του μεγέθους θα εξαπλωνόταν παγκοσμίως σαν πυρκαγιά.

Οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου εγγράφονται ήδη μαζικά σε μια μεγάλη ομαδική αγωγή κατά της Uber, με περισσότερους από 12.000 οδηγούς ταξί να έχουν ήδη υπογράψει, ενώ το εκτιμώμενο ποσό της αποζημίωσης εκτιμάται σε περίπου 650 εκατομμύρια λίρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *