Aίγυπτος: H Βουλή συζητά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Uber εξαιτίας επανειλημμένων εγκληματικών πράξεων

Η Αιγύπτια βουλευτής Αμάλ Σαλάμα, μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου, ζήτησε την προσωρινή αναστολή της Uber και άλλων παρόχων κινητικότητας στη χώρα μέχρι να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις λειτουργίας που περιγράφονται σε πρωθυπουργική απόφαση του 2019.

Η έκκληση της Σαλάμα έρχεται μετά από μια σειρά εγκληματικών πράξεων στις οποίες εμπλέκονται οδηγοί της Uber συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας επίθεσης, απαγωγής και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η πιο πρόσφατη υπόθεση αφορούσε μια Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία κατήγγειλε έναν οδηγό της Uber ότι προσπάθησε να την απαγάγει και να της επιτεθεί. Ο οδηγός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στα τέλη Απριλίου. Είχε προηγηθεί ο θάνατος μιας Αιγύπτιας, η οποία σκοτώθηκε όταν πήδηξε από ένα όχημα της Uber για να γλιτώσει από την παρενόχληση του οδηγού. Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα απαγωγής, πλαστογράφηση εγγράφων για να εργαστεί για την Uber, χρήση ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η βουλευτής επισήμανε ότι «η επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων επηρεάζει αρνητικά τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αίγυπτο, πέραν του ότι απειλεί την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη, ειδικά από τη στιγμή που οι μεταφορές που βασίζονται σε έξυπνες εφαρμογές έχουν γίνει αναγκαιότητα και δεν μπορούν να απουσιάζουν από τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Τα εγκλήματα αυτά επιβεβαιώνουν ότι τα συγκεκριμένα μέσα μεταφοράς δεν είναι πλέον ασφαλή λόγω της απουσίας εποπτείας και της μη συμμόρφωσης των εταιρειών με τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες λειτουργίας, καθώς οι εταιρείες αυτές επιτρέπουν την απασχόληση ατόμων με ποινικό μητρώο και χρηστών ναρκωτικών».

Ο βουλευτής πρότεινε επίσης την τοποθέτηση στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα επεξηγηματικών πινακίδων «για να ξεχωρίζουν από τα άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο, την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στο εσωτερικό τους για την καταγραφή των διαδρομών, ενημερώνοντας τον επιβάτη ότι η διαδρομή βιντεοσκοπείται και την εγκατάσταση συσκευών εντοπισμού GPS οι οποίες θα συνδέονται με τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών για να παρακολουθούν πλήρως τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδρομών, γεγονός που μπορεί να μας γλιτώσει από την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *