Ιταλία: Εγκαινιάζεται η δωρεάν υπηρεσία «Κοινωνικό Ταξί» για ανήμπορους πολίτες σε δήμο της Λομβαρδίας

Το Παντέρνο Ντουνιάνο, μια ιταλική πόλη 47.000 κατοίκων στην επαρχία του Μιλάνου, στα βόρεια της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, θα απολαμβάνει πλέον την υπηρεσία «Κοινωνικό Ταξί», για να μεταφέρει όσους είναι μόνοι ή έχουν πρόβλημα μετακίνησης. Μια υπηρεσία εντελώς παρόμοια με εκείνη που παρέχει ένα κανονικό ταξί, με τη διαφορά να βρίσκεται στους ανθρώπους που την εγγυώνται, στους πολίτες στους οποίους απευθύνεται και στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε αυτή η νέα μορφή υποστήριξης.

Η υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης και την τοπική επιτροπή πολιτών του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, αντιπροσωπεύει μια δράση υποστήριξης της κινητικότητας που απευθύνεται σε άτομα που είναι μόνα τους ή που χρειάζονται περιστασιακή συνοδεία.

«Ένα έργο που προσπαθεί να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση σε μια ανάγκη που εκφράζουν πολλοί κάτοικοι της πόλης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ιδίως οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι μπορεί να μην μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους ή να κάνουν τη θεραπεία τους, καθώς δεν υπάρχει κανείς για να τους συνοδεύσει», δήλωσε η Μικέλα Σκόρτα, δημοτική σύμβουλος αρμόδια για τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Το «Κοινωνικό Ταξί» θα είναι διαθέσιμο κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. από την Τετάρτη 17 Απριλίου και η υπηρεσία μεταφοράς παρέχεται δωρεάν. Στην πρώτη, πειραματική φάση λειτουργίας της υπηρεσίας θα αξιολογηθούν οι ποιοτικές και ποσοτικές πτυχές της ζήτησης των πολιτών.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *