Φρανκφούρτη: Tαξί Tesla κάηκε ολοσχερώς ενώ ήταν σταθμευμένο μετά τη λήξη της βάρδιας

O οδηγός Tζιχανγκίρ Γκοστασμπιπούρ ολοκλήρωσε τη βάρδιά του, πάρκαρε έξω από το σπίτι του το Model X ταξί της Tesla και πήγε για ύπνο. Ωστόσο, ξύπνησε 15 λεπτά αργότερα, γύρω στις 6:00 το πρωί, όπως και οι γείτονές του, από μια δυνατή έκρηξη. Το μπροστινό μέρος του Tesla είχε ήδη τυλιχτεί στις φλόγες και μέχρι την άφιξη της πυροσβεστικής κάηκε, όπως και ένα Audi που ήταν σταθμευμένο δίπλα του. Σύμφωνα με την αστυνομία, «δεν υπάρχει καμία εγκληματική ενέργεια, κανένας εμπρησμός». Η αιτία, μέχρι στιγμής, θεωρείται άγνωστη.

\"\"

Λίγο πριν από την έκρηξη, το αυτοκίνητο, το οποίο παρείχε υπηρεσίες ταξί, είχε φτάσει τα 530.000 χιλιόμετρα. Παρόλο που αυτή είναι μια αρκετά αξιοπρεπής χιλιομετρική απόσταση για ένα ταξί, η απώλεια για την εταιρεία TaxiBasalt19 είναι μεγάλη. Ο Φρανκ Μπένερ, ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί, εκτιμά ότι «το Model X θα μπορούσε να λειτουργεί ως ταξί για ένα έως δύο ακόμη χρόνια».

Από ασφαλιστικής άποψης, η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Ωστόσο, αυτό στο οποίο δεν συμφωνούν οι ειδικοί είναι το ύψος της – πάντως το ποσό είναι πενταψήφιο. Το ζήτημα της αιτίας είναι επίσης ασαφές μέχρι στιγμής. Αν η φωτιά προκλήθηκε από την μπαταρία, τότε θα πρέπει να καλυφθεί από την εγγύηση του κατασκευαστή. Αλλά η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του αμερικανικού κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι περίπλοκη. Κι αυτό είναι εμφανές όχι μόνο όσον αφορά τον χειρισμό της συγκεκριμένης περίπτωσης, αλλά και σε άλλα μοντέλα που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία του Μπένερ. Ένα μοντέλο Y που είχε παραγγείλει εμφάνισε σοβαρό σφάλμα στην οθόνη κατά τη μεταφορά. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην Tesla Φρανκφούρτης εδώ και έξι εβδομάδες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παρότι οι δόσεις του δανείου για την απόκτησή του καταβάλλονται στην ώρα τους.

\"\"

Μια άλλη γερμανική εταιρεία ταξί στερήθηκε ένα Tesla Model S για τρεις μήνες για μια απλή αλλαγή μπαταρίας.

Δεδομένου ότι μετά την πυρκαγιά ήταν απαραίτητη μια γρήγορη αντικατάσταση, ο Μπένερ κατέφυγε σε ένα Mercedes ντίζελ. «Ευτυχώς, η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Much μπόρεσε να με βοηθήσει πολύ γρήγορα», δήλωσε ανακουφισμένος. Παρά την πυρκαγιά, παραμένει πρόθυμος να εξηλεκτρίσει ολόκληρο τον στόλο του, που αποτελείται από 25 οχήματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...