Mαδρίτη: Η Cabify βάζει προς πώληση άδειες ενοικιαζόμενων πριν καν αυτές χορηγηθούν!

Η απόφαση του περασμένου Ιουνίου του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανέτρεψε την αναλογία 1 ενοικιαζόμενο/30 ταξί  επέτρεψε στις εταιρείες του κλάδου, και ιδίως στην Cabify, να προσφύγουν εκ νέου για να επισημοποιήσουν τις άδειές τους.

«Από την Cabify θα θέλαμε πολύ να σας διευκολύνουμε την πρόσβαση σε νέες άδειες και να μπορέσετε να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε πιο ανταγωνιστική τιμή από αυτή που προσφέρει η αγορά», αναφέρει η εταιρεία σε μια διαφήμιση που δημοσιεύθηκε σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να κάνουν αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του elEconomista.es, η Cabify προσφέρει αυτές τις άδειες σε πολλούς από τους τακτικούς συνεργάτες της στον κλάδο: «Θα δώσουμε προτεραιότητα στους συνεργάτες που μας εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας περισσότερο τα τελευταία χρόνια», επισημαίνεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη σε ορισμένους από αυτούς.

Για καθεμία από αυτές τις άδειες, η Cabify θα μπορούσε να ζητήσει ένα ποσό μεταξύ 70.000 και 80.000 ευρώ, αλλά δεδομένης της ανάγκης να τηρηθεί η σύντομη νομική προθεσμία για να τις πάρει στην κατοχή της -που ορίζεται σε 10 ημέρες- η εταιρεία επιλέγει να ζητήσει δύο πληρωμές από τους ενδιαφερόμενους: μια πρώτη πληρωμή μεταξύ 15.000 και 25.000 ευρώ κατά τη στιγμή της σύναψης της συμφωνίας και μια δεύτερη με τον υπόλοιπο ποσό, μόλις η άδεια δοθεί από τη διοίκηση.

Ένα ξεχωριστό ζήτημα είναι η διάρκειά τους: η ισχύς τους είναι για τέσσερα το πολύ χρόνια για την εκτέλεση υπηρεσιών αστικών μεταφορών, η περίοδος αποζημίωσης που επιτρέπεται από το λεγόμενο «διάταγμα Άμπαλος, με το οποίο έγινε προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Για να προσπαθήσει να κάνει το προϊόν της πιο ελκυστικό, η Cabify συμφωνεί με τους αγοραστές αυτών των αδειών να επιστρέψει τα 45.000 ευρώ σε περίπτωση που μετά από αυτά τα τέσσερα χρόνια η διοίκηση τις ανακαλέσει.

Η στρατηγική της Cabify είναι η εξομοίωση της υπηρεσίας με εκείνη των οδηγών ταξί, ενός κλάδου που παραδοσιακά αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές εταιρείες, σε αντίθεση με τον τομέα των ενοικιαζόμενων, στον οποίο κάποιες επιχειρήσεις διαθέτουν χιλιάδες άδειες.

Σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος της Cabify παραδέχεται ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση αυτών των αδειών και, ταυτόχρονα, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις εταιρείες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα για να «μοιραστεί μαζί τους τις νέες ευκαιρίες που πρόκειται να έρθουν».

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τις περιγράφει ως «καλά νέα για την αστική κινητικότητα και για τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις». Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί ότι η Μαδρίτη «έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει μεγαλύτερο όγκο οχημάτων επιβατικής μεταφοράς, τόσο ταξί όσο και ενοικιαζόμενα, από αυτά που λειτουργούν σήμερα», καθώς υπάρχει «μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά που διαθέτει». Υποστήριξε, τέλος, ότι η αναλογία αυτού του τύπου οχημάτων ανά κάτοικο «απέχει ακόμη πολύ» από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι ή το Λονδίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *