Νάπολη: 101 άδειες ταξί ανεστάλησαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2024

Η πόλη της Νάπολης βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική πρόκληση για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών ταξί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, οι ναπολιτάνικες αρχές ανέστειλαν 101 άδειες ταξί, στο πλαίσιο μιας εντατικής εκστρατείας ελέγχων για την καταπολέμηση των παρατυπιών στον τομέα των μη τακτικών δημόσιων μεταφορών.

Συνολικά, κινήθηκαν 257 διαδικασίες κυρώσεων κατά οδηγών ταξί. Τα πρόστιμα για παρατυπίες όπως η μη τήρηση του ταξίμετρου ή η άρνηση σύντομων διαδρομών, συχνά υπέρ πιο επικερδών, όπως αυτές προς τουριστικούς προορισμούς, είναι τα περισσότερα. Από τις 257 κυρώσεις, οι 178 επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους της αστυνομίας, ενώ μόνο 22 αφορούν καταγγελίες επιβατών.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που πλήττουν την υπηρεσία ταξί είναι η διακριτική μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους τουρίστες. Ορισμένοι οδηγοί προτιμούν να δέχονται πιο κερδοφόρες τουριστικές διαδρομές, απορρίπτοντας τους ντόπιους πελάτες. Κι αυτό γιατί με τέσσερις ή πέντε διαδρομές ημερησίως με τουρίστες μπορούν να κερδίζουν έως και 250 ευρώ την ημέρα, εις βάρος των έντιμων συναδέλφων τους. Ωστόσο, ο δήμος και οι αρχές επιβολής του νόμου ελέγχουν καθημερινά τουριστικές περιοχές όπως η προβλήτα Μπεβερέλο και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, για να διασφαλίζουν την τήρηση των κανονισμών.

Ο σύμβουλος για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές, Εντοάρντο Κοσέντσα, αναγνώρισε τη σημασία της συνεργασίας με τους έντιμους οδηγούς ταξί για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη υποβολής καταγγελιών από τους ίδιους τους οδηγούς ταξί, όταν πέφτουν στην αντίληψή τους. Οι παρατυπίες στον κλάδο βλάπτουν την εικόνα του κλάδου και μειώνουν την εμπιστοσύνη των πελατών, προκαλώντας προβλήματα ακόμη και σε όσους λειτουργούν σωστά και νόμιμα.

Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από την παρουσία πειρατών οδηγών ταξί και την πιθανή είσοδο πλατφορμών όπως η Uber στην αγορά της πόλης, η οποία θα προκαλέσει σημαντικό ανταγωνισμό για τους αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *