Mιλάνο: Ο δήμος προσφέρει εκπτώσεις στην τιμή των νέων αδειών, υπό προϋποθέσεις

Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου θέλει 1.000 επιπλέον άδειες ταξί για να αυξήσει την προσφορά και να λύσει χρόνια προβλήματα, ιδίως σε ορισμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό δεν έχει ακόμη καθοριστεί επακριβώς, εν μέρει επειδή υπάρχουν αρκετές άγνωστες παράμετροι.

Στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της δημοτικής συμβούλου για την κινητικότητα Αριάνα Τσένσι και των ενώσεων του κλάδου, παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες που εισάγει το διάταγμα για τις νέες άδειες ταξί: ξεκινώντας από την κυριότερη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις περιφερειακές πρωτεύουσες να ζητούν νέες άδειες μέχρι το 20% των υφιστάμενων (971 είναι το ανώτατο όριο στο Μιλάνο): το 10% της ποσόστωσης θα προορίζεται για οχήματα για άτομα με αναπηρία (με 20% μείωση στην αρχική τιμή της άδειας) και το 20% για όσους θα εργάζονται νυχτερινές βάρδιες ή βάρδιες Σαββατοκύριακου για πέντε χρόνια (με 30% έκπτωση). Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν μόνο περισσότερο ή λιγότερο πιθανά σενάρια.

\"\"

Πρώτα απ\’ όλα, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των νέων αδειών και των δεύτερων οδηγών. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δεύτερος αριθμός, τόσο περισσότερο θα πρέπει να μειωθεί ο πρώτος. Για το σκοπό αυτό, η διοίκηση θα μπορούσε να επιλέξει να ξεκινήσει με έναν συνετό αριθμό 400-500 αδειών, περιμένοντας να δει πόσοι θα επιλέξουν το σύστημα του διπλού οδηγό.

Όσον αφορά την τιμή εκκίνησης κάθε άδειας, θα μπορούσε να είναι περίπου 100.000 ευρώ. Εάν αυτή η πρώτη φάση δεν επιτύχει τον στόχο του δήμου, τότε θα μπορούσε να συμπληρωθεί με μια νέα πρόσκληση υποβολής προσφορών ή με την εκ νέου υποβολή του αιτήματος για 450 άδειες που υποβλήθηκε στην περιφέρεια της Λομβαρδίας στην προ πανδημίας περίοδο.

«Είναι απαραίτητο να καλυφθούν δύο μεγάλες ελλείψεις, η αύξηση της υπηρεσίας τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα και τα προσαρμοσμένα οχήματα για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες: για τον λόγο αυτό, θέλουμε να συμπεριλάβουμε οικονομικές εκπτώσεις και ποσοστώσεις, επί του συνολικού αριθμού, που επιφυλάσσονται στην πρόσκληση υποβολής προσφορών», συνόψισε η Τσένσι στο τέλος της συνεδρίασης. «Υπάρχει μια σκέψη που πρέπει να κάνουμε: πόσοι θα είναι οι δεύτεροι οδηγοί. Το άθροισμα των δεύτερων οδηγών και των αδειών που θα προκηρυχθούν θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και ταυτόχρονα να διατηρεί μια ισορροπία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...