Ιταλία: 100 ανακλήσεις αδειών ενοικιαζόμενων στη Φλωρεντία, συστηματική παραβατικότητα καταγγέλλει ο κλάδος των ταξί

Η νέα τουριστική σεζόν πλησιάζει και η κόντρα μεταξύ των ταξί και των ενοικιαζόμενων οχημάτων δεν υποχωρεί. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Κλάουντιο Τζούντιτσι, εθνικός πρόεδρος της Uritaxi και του 4390, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην «αντίπαλη» μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι τα τελευταία 5 χρόνια στη Φλωρεντία υπήρξαν περισσότερες από 100 περιπτώσεις οδηγών ενοικιαζομένων που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με τις άδειές τους να ανακαλούνται.

«Οι αρχές των δήμων πολλών περιοχών», εξηγεί ο Τζούντιτσι, «έχουν εντείνει τους ελέγχους για την αντιμετώπιση των καταχρήσεων στον τομέα των ενοικιαζόμενων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα παρανομίας και κακοδιοίκησης που φέρνουν στο φως πολυάριθμα αδικήματα διοικητικής, αστικής, εργασιακής και ποινικής φύσης, από την πλαστογράφηση επίσημης πράξης, τη φορολογική ζημία, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τις συμβατικές και ασφαλιστικές παρατυπίες, την πλαστογράφηση, μέχρι τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

Για τον πρόεδρο της Uritaxi, αυτό σημαίνει ότι «υπάρχει ένα σύστημα παρανομίας που, περνώντας από τα μεμονωμένα ενοικιαζόμενα, περιλαμβάνει μια οργάνωση-πυραμίδα όπου η παραβίαση των νόμων είναι ο φάρος κάθε εμπλεκόμενου παράγοντα. Αυτές οι ανακλήσεις», συνεχίζει, «πλήττουν αυτούς τους “εξυπνάκηδες” που νομίζουν ότι μπορούν να εκδώσουν άδειες σε απομακρυσμένους δήμους και δραστηριοποιούνται στις μεγάλες πόλεις, εγκαταλείποντας την κοινότητα που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, λειτουργώντας ως ταξί με ευνοϊκούς κανόνες, σε βάρος των πολιτών, και των ταξί που σέβονται τους κανόνες».

Πίσω από όλα αυτά, για τον Τζούντιτσι, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές. «Αλλά στη ζημιά», τονίζει, «προστίθεται και η κοροϊδία, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται, οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές, μένουν τις περισσότερες φορές αλώβητοι από τις νομικές διαδικασίες, τις οποίες όχι μόνο εκμεταλλεύονται, αλλά και οργανώνουν, εμπλέκοντας σχολές οδηγών, ταξιδιωτικά γραφεία, συνεργεία και δημόσιους υπαλλήλους που αποσπούν την προσοχή τους στην έκδοση των αδειών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *