Nυρεμβέργη: Στη φυλακή δύο κατηγορούμενοι που δωροδοκούνταν για την έκδοση αδειών οδήγησης ταξί

Ένας 54χρονος πρώην υπάλληλος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νυρεμβέργης καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία και φοροδιαφυγή και ο βοηθός του σε ενάμισι έτος φυλάκιση για συνέργεια σε δωροδοκία. Και οι δύο ποινές επιβλήθηκαν χωρίς αναστολή.

Οι δυο τους «βοηθούσαν» στις εξετάσεις, έναντι αμοιβής, αρκετούς υποψηφίους να λάβουν άδεια οδηγού ταξί. Το περιφερειακό δικαστήριο της Νυρεμβέργης καταδίκασε τον πρώην εξεταστή για δωροδοκία σε 17 περιπτώσεις και κατά συρροή φοροδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου. Διέταξε επίσης την κατάσχεση περίπου 111.000 ευρώ από τον καταδικασθέντα. Πρόκειται για το ποσό των δωροδοκιών που είχε δεχθεί. Ο συνεργός του μετέφερε εξεταζόμενους από το Βερολίνο, δηλώνοντας εικονική κατοικία στη Νυρεμβέργη, προκειμένου να εξεταστούν εκεί.

Η υπόθεση βγήκε στο φως μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους το ίδιο το επιμελητήριο, καθώς παρατηρήθηκε ότι μεταξύ του 2016 και του 2018 το ποσοστό αποτυχίας στις εξετάσεις οδηγού ταξί ήταν μηδενικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *