Μιλάνο: Ο δήμος αγνοεί την περιφέρεια και τα δικαστήρια και προχωρά στην έκδοση 450 αδειών ταξί

Ο δήμος του Μιλάνου είναι έτοιμος να δημοσιεύσει την πρόσκληση για νέες άδειες ταξί. «Καθορίζουμε τα τελευταία ζητήματα, η διαδικασία θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες», δήλωσε η δημοτική σύμβουλος αρμόδια για την Κινητικότητα, Αριάνα Τσένσι. Κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση των 450 αδειών, στην τιμή των 96.500 ευρώ η καθεμία.

Το ένα τρίτο των αδειών θα έχει μειωμένο κόστος: οι 50 που προορίζονται για όσους θα παρέχουν οχήματα μεταφοράς ατόμων με αναπηρία θα έχουν έκπτωση 20%, ενώ άλλες 50 θα έχουν έκπτωση 30% και θα δοθούν σε όσους συμφωνούν να εκτελούν για πέντε χρόνια τις βάρδιες στις ώρες αιχμής τις καθημερινές, καθώς και τις νύχτες και Σαββατοκύριακα. Τέλος, 50 ακόμη θα κοστίζουν 40% λιγότερο και θα διατεθούν σε όσους θα αποδεχθούν και τις δύο απαιτήσεις (μεταφορά ατόμων με αναπηρία και βάρδιες).

Δύο προσφυγές στο Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο που κατατέθηκαν από συνδικάτα και μεμονωμένους οδηγούς ταξί εκκρεμούν. Στη μία περίπτωση, οι προσφεύγοντες ζήτησαν την αναστολή της απόφασης με την οποία το δημοτικό συμβούλιο έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές της προκήρυξης. Στα μέσα Φεβρουαρίου, οι δικαστές ανέβαλαν την απόφαση για τις 16 Απριλίου, παρατείνοντας έτσι κατά δύο μήνες την εκκρεμότητα. Έτσι, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς να περιμένει την ετυμηγορία ώστε να μην καθυστερήσει η προκήρυξη. «Θεωρώ ότι είναι σωστό να συνεχίσουμε χωρίς καθυστερήσεις», σχολίασε η Τσένσι, καθώς ο δήμος δηλώνει ότι στόχος είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος της αυξανόμενης ζήτησης για ταξί και της συχνά ελλιπούς προσφοράς σε ορισμένες ώρες της εβδομάδας.

«Μας δεσμεύουν οι αγωγές, αλλά προχωράμε μπροστά», έσπευσε να δηλώσει ο δήμαρχος Τζουζέπε Σάλα σχετικά με τις νέες άδειες. Αφού αιτιολόγησε την επιλογή να προκριθεί η επιλογή του κυβερνητικού διατάγματος για τις άδειες έναντι της κανονικής διαδικασίας που προβλέπει την έγκριση της περιφέρειας της Λομβαρδίας, που «πάντα έλεγε “όχι” στις νέες άδειες», όπως τόνισε, ο δήμαρχος πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω, και μερικές φορές το βλέπω, ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μια ουρά σταθμευμένων ταξί που περιμένουν να εργαστούν. Τους καταλαβαίνω ανθρωπίνως, αλλά, ό,τι κι αν λένε, αντικειμενικά το βράδυ υπάρχει έλλειψη της υπηρεσίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *