Kολωνία: Aπεργία και πορεία των οδηγών ταξί αύριο, με αίτημα την καθιέρωση ελάχιστων τιμών στα ενοικιαζόμενα

Η διάσκεψη των υπουργών Μεταφορών στην Κολωνία, που πραγματοποιείται αύριο, θα συνοδευτεί από μια μεγάλη διαδήλωση ταξί. Με το σύνθημα «Σταματήστε το κοινωνικό ντάμπινγκ από την Uber & Co – ελάχιστες τιμές τώρα», η Ένωση Ταξί της Κολωνίας και η Ομοσπονδία Ταξί της Γερμανίας έχουν καλέσει σε συγκέντρωση και πορεία τους οδηγούς του κλάδου, καθώς έχουν δεσμευτεί να καταπολεμήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις Uber, Free Now και Bolt.

Από τις 10.30 π.μ., οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην ανατολική όχθη του Ρήνου, όπου θα διανεμηθεί υλικό για τη διαμαρτυρία, ενώ τα ταξί θα καλυφθούν επίσης με αφίσες που θα αναγράφουν τα αιτήματά τους. Γύρω στις 11.00 π.μ., θα ξεκινήσουν μια πορεία με τα πόδια μέχρι το μέγαρο που θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη. Εκεί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην οποία θα μιλήσουν ο διοργανωτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ταξί της Κολωνίας, Αλεξάνταρ Ντραγκίσεβιτς, ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Ταξί Μίκαελ Όπερμαν, καθώς και ο ευρωβουλευτής και εισηγητής της οδηγίας για την εργασία στις πλατφόρμες, Ντένις Ράντκε, θερμός υποστηρικτής της ρύθμισης των πλατφορμών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γύρω στις 12.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία επιστροφής κατά μήκος του Ρήνου προς τα οχήματα που θα είναι σταθμευμένα στο ναυπηγείο και στη 1 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία των ταξί στο κέντρο της πόλης.

Οι διοργανωτές αναμένουν συμμετέχοντες κυρίως από την Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Λεβερκούζεν και τη Βόννη, αλλά η Ομοσπονδία Ταξί έχει καλέσει τους φορείς εκμετάλλευσης ταξί και τους οδηγούς και από άλλες πόλεις και περιφέρειες να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την ομοσπονδιακή πολιτική.

Η ίδια η ομοσπονδία έχει συντάξει επιστολή με αφορμή τη συνάντηση και των 16 υπουργών Μεταφορών, στην οποία ζητά την εφαρμογή των διατάξεων της τροπολογίας του νόμου περί μεταφορών που ψηφίστηκε πριν από δύο και πλέον χρόνια. Η δισέλιδη επιστολή απευθύνεται στους ιθύνοντες των επιμέρους ομοσπονδιακών κρατιδίων και αναφέρεται στις συγκεκριμένες καταστάσεις εντός των πόλεων κάθε κρατιδίου, οι οποίες υποφέρουν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το κοινωνικό ντάμπινγκ που ασκούν οι Uber, Free Now και Bolt.
«Το ταξί υπόκειται στους κανονισμούς του εκάστοτε δήμου στην τιμολογιακή του υποχρέωση. Ως μέρος του συστήματος δημόσιων μεταφορών, έχουμε εντολή να παρέχουμε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Επομένως, θα πρέπει και το εμπόριο να τύχει δίκαιης μεταχείρισης και να εφαρμοστούν επιτέλους οι συμφωνημένες ελάχιστες χρεώσεις για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα! Οι ελάχιστες τιμές για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θα έπρεπε να ισχύουν ήδη. Ως γενική διαταγή με άμεση εφαρμογή, έχουν άμεση ισχύ. Οι επιστημονικές εκθέσεις υποστηρίζουν το νομικά ασφαλές πεδίο δράσης των αρχών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάζουμε πλέον!», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί.
Η επιστολή ενημερώνει επίσης τους 16 υπουργούς για τη διαμαρτυρία και καταλήγει με μια σαφή πρόσκληση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να αντιμετωπίσετε τη διαμαρτυρία των οδηγών και να δώσετε άμεση ανταπάντηση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...