Oι οδηγοί ταξί στη Μαδρίτη διαδηλώνουν ενάντια στην απορρύθμιση του κλάδου

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) καλεί τα μέλη της σε ειρηνική διαδήλωση, την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης της Μαδρίτης να εγκρίνει έναν νέο κανονισμό που στοχεύει στην απορρύθμιση του κλάδου.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 12:00 από την έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μεταφορών. Οι οδηγοί ταξί θα παραδώσουν όλα τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο, στο οποίο το 95% του κλάδου αντιτάχθηκε σε αυτή τη νέα ρύθμιση.

Μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζει η τοπική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνονται: η κατάργηση των ημερών ανάπαυσης, καθώς οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να κυκλοφορούν 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα της εβδομάδας, η κράτηση για μία μόνο θέση στα ιδιωτικά οχήματα συνεπιβατισμού και η απελευθέρωση των ναύλων των ταξί.

Ο πρόεδρος της FPTM, Χούλιο Σαντζ, δήλωσε ότι με αυτό το δημοψήφισμα ο κλάδος του ταξί έχει κάθε δικαίωμα «να έχει γνώμη για τις αλλαγές που τον επηρεάζουν άμεσα και που καταδεικνύουν ότι η Κοινότητα της Μαδρίτης δεν έχει κατανοήσει την ανάγκη ρύθμισης των VTC, αλλά, αντιθέτως στοχεύει στην απελευθέρωση του ταξί».

Σύμφωνα με τον Σανζ, «αυτοί οι κανόνες ισχύουν εδώ και δεκαετίες και βοήθησαν τον κλάδο να επιβιώσει ακόμη και σε μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Οι αντιδράσεις μας δεν αφορούν τους κανονισμούς, αλλά την ανισότητα όσον αφορά την εφαρμογή τους. Αν ληφθούν αυτά τα μέτρα, οι άδειες ταξί κινδυνεύουν να καταλήξουν στα χέρια κάποιας πολυεθνικής», προειδοποιεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...