Αργεντινή: Πρόστιμα σε περισσότερους από 50 οδηγούς της Uber και κατάσχεση οχημάτων

Το Πλημμελειοδικείο της πόλης Ουσουάια, εξέδωσε ανακοίνωση για τις ποινές και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους οδηγούς της Uber που δραστηριοποιούνται παράνομα στην πόλη της Αργεντινής.

«Από τον Αύγουστο του 2023, έχουμε εκδώσει περισσότερες από 50 αποφάσεις που σχετίζονται με την Uber και την παροχή υπηρεσιών, η οποία απαγορεύεται από τους ισχύοντες κανονισμούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο αριθμός αυτός αποκαλύπτει ένα σταθερό μοτίβο παραβάσεων που το δικαστήριο αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ο κανονισμός ορίζει σαφώς ότι σε περίπτωση παραβάσεων ανακαλείται η άδεια του οδηγού, ενώ κατάσχεται και το όχημα. Αυτό το πειθαρχικό μέτρο αποσκοπεί στην αποτροπή των παραβατών και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τη δημοτική νομοθεσία.

«Ο κανονισμός είναι σαφής ως προς τις παραβιάσεις, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για το δικαστήριο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχου και εφαρμογής των κυρώσεων, ο πρόεδρος του δικαστηρίου περιέγραψε τη διαδικασία: «Διεξάγουμε ενδελεχείς έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων μαρτυριών και αποδεικτικών στοιχείων σε κάθε περίπτωση», εξήγησε. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δικαιώματα των παραβατών γίνονται σεβαστά και ότι ακολουθείται μια δίκαιη διαδικασία πριν από την επιβολή των τελικών κυρώσεων.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής της δημοτικής νομοθεσίας σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο οι επιβατικές μεταφορές. «Παρά την πολυπλοκότητα του ζητήματος σε εθνικό επίπεδο, δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τους τοπικούς κανονισμούς και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία της κοινότητάς μας», κατέληξε ο δικαστής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *