Ρωσία: Η Αρχή Ανταγωνισμού αποκάλυψε ότι η Yandex.Taxi παρανομεί, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Αρχή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα Yandex.Taxi παραβιάζει τους κανονισμούς με υπερχρεώσεις στις διαδρομές και απροειδοποίητους αποκλεισμούς των οδηγών της. Το 2023, η Αρχή έλαβε περισσότερες από 300 καταγγελίες από επιβάτες και οδηγούς, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Αρχής, Πιοτρ Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

«Οι καταγγελίες σχετίζονται τόσο με το κόστος των διαδρομών όσο και με τα μέτρα που εφαρμόζει η πλατφόρμα σε σχέση με τον αποκλεισμό οδηγών της. Η Αρχή έστειλε επιστολή στην εταιρεία, στην οποία αναφέρει ότι οι όροι εργασίας των οδηγών της θα πρέπει να διευκρινίζονται πλήρως στις συμβάσεις που συνάπτει με αυτούς», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

Η προμήθεια που παρακρατεί η εταιρεία είναι πλέον πολύ υψηλή, καθώς ανέρχεται στο 28%. Η Αρχή Ανταγωνισμού ζήτησε να μειωθεί σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά η Yandex δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με την απαίτηση, σημείωσε ο επικεφαλής της Αρχής.

Η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία για τον αλγόριθμο τιμολόγησης των υπηρεσιών της και η δυνατότητα ελέγχου περιορίζεται από μορατόριουμ, το οποίο δεν επιτρέπει στην Αρχή Ανταγωνισμού να λάβει μέτρα, κατέληξε ο Ιβάνοφ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *