Δανία : Τα πρώτα 100 ταξί υδρογόνου κυκλοφορούν ήδη στην Κοπεγχάγη

Σύμφωνα με τον πολιτικό στόχο της Δανίας τα ταξί στους δρόμους των πόλεων της θα έχουν μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2030. Στόχος της κυβέρνησης της Δανίας είναι να μην εκπέμπουν τα νέα ταξί CO 2 ή άλλους ρύπους από το 2025 και μέχρι το 2030 όλα τα ταξί που θα κυκλοφορούν να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών.
Σε αυτές τις γραμμές, η Toyota και η εταιρία ταξί DRIVR έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια με περισσότερα από 100 ταξί κυψελών καυσίμου υδρογόνου στους δρόμους της Κοπεγχάγης.
Όταν ένα καινούργιο ταξί ταξινομηθεί στην Κοπεγχάγη το 2025, θα είναι ένα όχημα που δεν εκπέμπει CO 2 ή άλλους ρύπους. Αυτός είναι ο στόχος της δανικής κυβέρνησης για τον τομέα των ταξί, ο οποίος καλείται να ηγηθεί της πράσινης μετάβασης παράλληλα με τα δημόσια λεωφορεία.
Η εταιρία ταξί DRIVR, βασισμένη σε εφαρμογή για φορητές συσκευές, είναι μια από τις εταιρείες ταξί που πρωτοστατούν στην οικολογική μετάβαση. Οι πελάτες τους έχουν από καιρό τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ υβριδικών, ηλεκτρικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων.
Τώρα, η DRIVR αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των ταξί υδρογόνου στον στόλο της και στις αρχές Νοεμβρίου έβαλε περισσότερα από 100 ταξί υδρογόνου στην Κοπεγχάγη, σε συνεργασία με την Toyota. Τα 100 ταξί είναι οχήματα κυψελών καυσίμου Toyota Mirai, το πρώτο όχημα υδρογόνου μαζικής παραγωγής στον κόσμο, το οποίο δεν εκπέμπει τίποτα άλλο εκτός από υδρατμούς.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τομέας των ταξί είναι βασικός φορέας της πράσινης μετάβασης. Είναι συνεχώς σε κίνηση και διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Με τη μετάβαση από το ντίζελ σε καθαρό υδρογόνο, επιτυγχάνονται οι ίδιες επιδόσεις και ευέλικτη κινητικότητα, αλλά χωρίς επιβλαβείς εκπομπές», λέει ο Tejs Laustsen Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hydrogen Denmark.
«Τα πολλά νέα ταξί θα βοηθήσουν να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στο υδρογόνο στα πρατήρια καυσίμων, μια ουσιαστική πτυχή για την ανάπτυξη της υποδομής. Από την άλλη πλευρά, τα ταξί είναι βιτρίνα για την πράσινη τεχνολογία υδρογόνου», λέει ο Tejs Laustsen Jensen.
Μετά από έναν από τους μεγαλύτερους δημόσιους διαγωνισμούς για υπηρεσίες ταξί στη Δανία, η πόλη της Κοπεγχάγης επέλεξε την DRIVR για τη διαχείριση της λεγόμενης «ad hoc υπηρεσίας ταξί» για ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι, στο μέλλον, οι πελάτες της υπηρεσίας ταξί θα μεταφέρονται με οχήματα υδρογόνου χωρίς εκπομπές ρύπων.
«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που στην DRIVR έχει ανατεθεί το σημαντικό έργο να βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει την Κοπεγχάγη πιο πράσινη και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεργασία με την Toyota, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε τα απαραίτητα οχήματα υδρογόνου Toyota Mirai» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της DRIVR Haydar Shaiwandi. Η Toyota, η οποία έχει παράσχει περισσότερα από 100 οχήματα υδρογόνου στο DRIVR, βλέπει γενικά ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για οχήματα υδρογόνου στη βιομηχανία ταξί και χαιρετίζει το όραμα της DRIVR για το μέλλον της κινητικότητας.
«Είμαστε χαρούμενοι που παραδώσαμε τα πρώτα 100 ταξί υδρογόνου στην DRIVR και είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουμε την επιθυμία τους να γίνουν η πιο πράσινη εταιρεία ταξί της Δανίας», λέει ο Alar Metsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Δανίας.
Περισσότερα από 100 ταξί υδρογόνου της DRIVR έχουν τεθεί σε κυκλοφορία ως μέρος των ευρωπαϊκών έργων μεταφοράς υδρογόνου Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME2) ​​—Hydrogen Mobility Europe 2— and Zero Emission Fleet Vehicles For European Rollout (ZEFER ).
Το έργο στοχεύει στη γενίκευση εναλλακτικών λύσεων που βασίζονται στο υδρογόνο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει συμβάλει στη μεταφορά υδρογόνου και στη δημιουργία ειδικών σταθμών ανεφοδιασμού στη Δανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...