Βερολίνο: Διάδρομος τιμών στα ταξί από τον Απρίλιο με δυνατότητα μείωσης κατά 10% και αύξησης κατά 20%.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Βερολίνου συνεδρίαση για το θέμα των ταξί και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, στην οποία -εκτός από τις ενώσεις ταξί- συμμετείχε και η Uber. Σύμφωνα με τη γερουσιαστή αρμόδια για θέματα Κινητικότητας, Μάνια Σράινερ, το 2024 θα καθιερωθούν και στο Βερολίνο κυμαινόμενες τιμές για τα ταξί.

Κατά την τρίωρη και πλέον συνεδρίαση, το τιμολογιακό πλαίσιο χαιρετίστηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές ομάδες και όλους τους εμπειρογνώμονες, ενώ ζητήθηκε και η θέσπιση εντατικότερων ελέγχων. Υπήρξε εκτενής αναφορά για τα παράνομα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Βερολίνο και για πρώτη φορά η Αρχή Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 1.000 απολύτως παράνομα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, με τους επιβάτες τους να μην είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος. Υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή ότι αυτό το «οργανωμένο έγκλημα» πρέπει να σταματήσει.

Η γερουσιαστής επιβεβαίωσε την καθιέρωση διαδρόμου τιμών για τα ταξί του Βερολίνου, με ημερομηνία έναρξης του μέτρου τον Απρίλιο του 2024. Επιπλέον, πρόκειται να δρομολογηθεί ένας τιμολογιακό πλαίσιο, με δυνατότητα μείωσης κατά 10% και αύξησης κατά 20%. Σύμφωνα με τη Σράινερ, στόχος της κυβέρνησης είναι η θέσπιση σταθερών τιμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας με τις αρχές την απασχολεί, επισήμανε περαιτέρω η Σράινερ. Με την ενίσχυση του προσωπικού της Κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων (LABO) που είναι υπεύθυνη για την εποπτεία και τη βελτίωση της σύγκρισης δεδομένων με τους φορείς εκμετάλλευσης των πλατφορμών, οι παράνομες μεταφορές θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Κατά την ακρόαση, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί και Ενοικιαζόμενων Οχημάτων, Χέρμαν Βάλντνερ, επισήμανε την ανάγκη για συνεπή και γρήγορη δράση και επέστησε την προσοχή στη δεινή θέση του κλάδου. Τόνισε επίσης ότι οι σταθερές τιμές δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αν δεν εισαχθούν παράλληλα ελάχιστες τιμές για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Ο Αλεξάντερ Μενχ, της FreeNow τάχθηκε επίσης ξεκάθαρα υπέρ των ελάχιστων τιμών.

Ο Κριστόφ Βάιγκλερ από την Uber, προσπάθησε να παρουσιαστεί ως αθώο θύμα εγκληματικών μεθοδεύσεων και δεν τοποθετήθηκε άμεσα στο ερώτημα για τις ελάχιστες τιμές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *