Ιταλία: Κατάσχεση 300 πλαστογραφημένων αδειών ενοικιαζόμενων οχημάτων στο Αβελίνο

Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε πρόσφατα 300 άδειες ενοικίασης με οδηγό που φέρεται ότι εκδόθηκαν από τον δήμο Σιρινιάνο, κατόπιν εντολής της αντιεισαγγελέως του Αβελίνο, Αντονέλα Σαλβατόρε. Οι κατασχεθείσες άδειες χρονολογούνται από το 2015 και βρέθηκαν τόσο στα γραφεία του δήμου όσο και στην τοπική Υπηρεσία Μεταφορών. Οι κάτοχοί τους κατηγορούνται για το αδίκημα της κατοχής πλαστογραφημένων αδειών τις οποίες εξέδωσε δημόσιος υπάλληλος και κατηγορείται για συνέργεια και κατάχρηση δημόσιας εξουσίας.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την εισαγγελία του Αβελίνο, άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τη χορήγηση αυτών των αδειών. Το θέμα των αδειών ενοικιαζόμενων που εκδίδονται από τον δήμο Σιρινιάνο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εδώ και καιρό.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων της χερσονήσου του Σορέντο, Τζίνο Ακαμπόρα, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους για την επερχόμενη τουριστική περίοδο που συνδέονται με τις άδειες που φέρουν το λογότυπο της τοπικής δημοτικής αρχής.

Ο Ακαμπόρα επισήμανε ότι πολλοί κάτοχοι των αδειών που κατασχέθηκαν δραστηριοποιούνταν κυρίως μεταξύ της χερσονήσου του Σορέντο και της ακτής Αμάλφι. Τόνισε επίσης ότι αυτά τα οχήματα θα λείψουν από τον τουριστικό τομέα, με κίνδυνο να μην μπορεί να διασφαλιστεί η μεταφορά των τουριστών που φθάνουν στη Νάπολη στους επιθυμητούς προορισμούς τους.

Ο δήμος του Σιρινιάνο δηλώνει ότι δεν εξέδωσε ποτέ δημόσια πρόσκληση ούτε παρείχε τέτοιες άδειες. Η εισαγγελία του Αβελίνο συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση και αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *