Οι οδηγοί της Uber στη Νέα Υόρκη απεργούν ξανά μετά την αγωγή της εταιρείας κατά της αύξησης των μισθών τους

Το μεσημέρι της Πέμπτης, εκατοντάδες οδηγοί της Uber συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Νέας Υόρκης και το σύνθημα «Ντροπή για την Uber» αντηχούσε σε όλη την Πλατεία Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι οδηγοί της Uber συμμετείχαν σε 24ωρη απεργία που ξεκίνησε την Πέμπτη ως απάντηση στην κίνηση της Uber να μηνύσει την Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης (TLC) για την έγκριση αύξησης των ναύλων και των μισθών τους.

Τον Νοέμβριο, η TLC ενέκρινε αυξήσεις για τους οδηγούς κατά 7,42% ανά λεπτό και 23,93% ανά μίλι. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα αμείβονταν με τουλάχιστον 27,15 δολάρια για μια διαδρομή 30 λεπτών ή 7,5 μιλίων – αύξηση άνω των 4,00 δολ. από τις αρχικές τιμές και περισσότερο από 2,50 δολ. από τις τρέχουσες τιμές.

Η Συμμαχία Εργαζομένων Ταξί της Νέας Υόρκης (NYTWA), σωματείο που εκπροσωπεί τους οδηγούς ταξί και λιμουζίνας, πρόσφερε την αμέριστη υποστήριξή της στη διαμαρτυρία. Ο Τζαβέντ Ταρίκ, συνιδρυτής της NYTWA, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 30.000 μέλη. Οι μισοί από αυτούς είναι οδηγοί παραδοσιακών ταξί και οι άλλοι μισοί δουλεύουν μέσω των εφαρμογών της Uber και της Lyft. Αγωνιζόμαστε και παλεύουμε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε αυτήν την αύξηση ναύλου. Οι οδηγοί υποφέρουν, αλλά η Uber βγάζει εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα από την εργασία τους. Είμαστε λοιπόν εδώ μαζί λόγω της απληστίας της Uber». Η Uber αρνήθηκε να σχολιάσει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...