Iταλία: Μεγάλη η συμμετοχή στη γενική απεργία των ταξί, αντιδράσεις από την κυβέρνηση

«Η συμμετοχή του κλάδου στη γενική απεργία ήταν περίπου στο 70%, ενώ στη Νάπολη και το Τορίνο ξεπέρασε το 90%». Αυτό ανακοίνωσε η ένωση Usb, η οποία προκήρυξε τη διαμαρτυρία, προσθέτοντας ότι «ακόμη και στα αεροδρόμια, ο αριθμός των ταξί ήταν κάτω του μέσου όρου κι αυτό αποδεικνύει ότι η απεργία ήταν πετυχημένη. Ο αγώνας ενάντια στο διάταγμα συνεχίζεται, η απεργία της 10ης Οκτωβρίου ήταν ένα πρώτο στάδιο ενάντια σε έναν άδικο νόμο και στις επιπτώσεις του. Στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, θα απαντήσουμε με την απαραίτητη αποφασιστικότητα, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω», επισημαίνει η Usb, τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητες συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των προγραμματισμένων δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και τιμολογιακές αναπροσαρμογές για τα ταξί ανάλογες με το κόστος ζωής. Χρειάζεται συγκεκριμένος προγραμματισμός σε πραγματική βάση και όχι τυχαίοι αριθμοί που βγαίνουν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ».

\"\"

«Πλήρης σεβασμός, όπως πάντα, για όποιον απεργεί και φυσικά και για τους πολλούς επιχειρηματίες ταξί που εγγυώνται την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η μεταρρύθμιση που πραγματοποιήσαμε ήταν απολύτως αναγκαία, και την περίμεναν από καιρό οι πολίτες και οι φορείς», ήταν η απάντηση του υπουργού Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο. «Τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω ανάλογες μεταρρυθμίσεις εξαιτίας του χάους των απεργιών που παρέλυσαν τις πόλεις», τόνισε ο Ούρσο. «Ελπίζω ότι τώρα θα προχωρήσουν γρήγορα στον σωστό δρόμο που χαράξαμε για να έχουμε άμεσα περισσότερα ταξί, περισσότερες άδειες, περισσότερη εξυπηρέτηση των χρηστών και πιο επαρκή και οικολογικά αυτοκίνητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την αύξηση των τουριστών στις υπέροχες πόλεις μας και τις νέες έκτακτες, θρησκευτικές, πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν εκατομμύρια προσκυνητές, επισκέπτες και τουρίστες».

\"\"
\"\"

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε αποτυχημένη την απεργία και δήλωσε: «Σήμερα είναι η μειοψηφία της μειοψηφίας που απεργεί, η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των ταξί συμμετείχε στη σύνταξη του διατάγματος, άσκησε κριτική και συνεργάστηκε μαζί μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...