Χονγκ Κονγκ: Δέκα συλλήψεις οδηγών ταξί για υπερτιμολογήσεις και παράνομη μεταφορά επιβατών

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για υπερτιμολόγηση και παράνομη μεταφορά επιβατών κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ελέγχων που διήρκεσε δύο εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ, με έναν από τους οδηγούς ταξί να χρεώνει έναν μυστικό αστυνομικό τριπλάσιο από τον κανονικό ναύλο.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από περισσότερες από 2.700 καταγγελίες για απάτες που υποβλήθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, αυξημένες κατά 18% σε σύγκριση με το σύνολο του 2019, πριν από την πανδημία.
Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας, δήλωσε ότι μυστικοί αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε πολλά σημεία όπου παρατηρείται υψηλή ζήτηση για ταξί, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο, και ότι τρεις οδηγοί έχουν συλληφθεί για υπερβολικές χρεώσεις.
Ένας από τους αστυνομικούς προσποιήθηκε τον επιβάτη και του ζητήθηκε για τη διαδρομή το ποσό των 800 δολαρίων Χονγκ Κονγκ, ενώ θα έπρεπε να πληρώσει μόνο 200 δολάρια.
«Οι κακές πρακτικές των οδηγών όχι μόνο αμαυρώνουν τη φήμη του κλάδου των ταξί, αλλά σπιλώνουν και την εικόνα του Χονγκ Κονγκ ως κοσμοπολίτικης πόλης», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ελέγχων της Τροχαίας.
Το ταξί του συγκεκριμένου οδηγού κατασχέθηκε, ενώ επιδόθηκαν 17 κλήσεις για παρατυπίες όπως η άρνηση επιβίβασης.
Οι αξιωματικοί έστησαν επίσης 24 οδοφράγματα, επιθεώρησαν συνολικά 474 οχήματα και ρώτησαν τους επιβάτες αν σημειώθηκαν κακές πρακτικές εκ μέρους των οδηγών ταξί.
Έξι άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν για παράνομη μεταφορά επιβατών έναντι αμοιβής και παροχή υπηρεσίας με ανασφάλιστα οχήματα. Τρεις από τους άνδρες, ηλικίας μεταξύ 31 και 33 ετών, συνελήφθησαν αφού μετέφεραν μυστικούς αστυνομικούς σε συνοριακές διαβάσεις.
Η αστυνομία δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
Επιπλέον, ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν στους τουρίστες σε ξενοδοχεία και αξιοθέατα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κατανοήσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τα κόμιστρα των ταξί, μέσω της σάρωσης ενός κωδικού QR.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...