Kύπρος: Στάση εργασίας των οδηγών ταξί, κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλους τους δρόμους

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλη την Κύπρο από τις 7 σήμερα το πρωί, καθώς οι οδηγοί ταξί προχώρησαν σε ολιγόωρη απεργία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κλάδος διαμαρτύρεται για την απαγόρευση χρήσης των λεωφορειολωρίδων στην είσοδο της Λευκωσίας, καθώς και για άλλα χρονίζοντα ζητήματα, με σημαντικότερο όλων την την πειρατεία.

\"\"

Βασικό αίτημα των οδηγών ταξί, εδώ και χρόνια, είναι να θεσπιστούν και να εφαρμοστούν κανονισμοί για την ιδιοκτησία και τη χρήση των ταξί.

Πέραν της πρωτεύουσας, όπου το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα καταγράφηκε στην περιοχή των φαναριών «Καλησπέρα», που είναι η είσοδος στη Λευκωσία, οι οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν επίσης διαμαρτυρίες στο νέο λιμάνι της Λεμεσού και στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

\"\"

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ταξί, Πάμπος Αυγουστίνος, κατήγγειλε ότι «το Υπουργείο Μεταφορών αγνόησε το αίτημα του κλάδου για συνάντηση και ανταποκρίθηκε μόνο όταν ανακοινώσαμε την απεργία».

\"\"

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Υπουργείο Μεταφορών όπου παρέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...