Γερμανία: Tα ασφάλιστρα ταξί θα αυξηθούν κατά 15% από το 2024

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι τιμές των ανταλλακτικών έχουν αυξηθεί κατά 40%. Παρ\’ όλα αυτά, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν παγώσει το κόστος των συμβολαίων τους, αλλά από 1.1.2024 θα πρέπει να αναμένονται ανατιμήσεις έως και 15%. Αυτό ήταν το ανησυχητικό μήνυμα για τον κλάδο των ταξί και των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που μετέφερε ο Τόμας Ντίτμαγιερ διευθύνων σύμβουλος της Dittmeier Versicherungsmakler GmbH, στην εκδήλωση Ημέρα Ηλεκτρικών Ταξί της Νυρεμβέργης, της οποίας ήταν χορηγός.

Ο διευθυντής πωλήσεων της Dittmeier, Όλιβερ Γκουθ, πρόσθεσε ότι η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων αφορά όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ακόμη περισσότερο τις εταιρείες με υψηλό ποσοστό διαχείρισης ζημιών. Για τους περισσότερους από 200 πελάτες ταξί που έχει η εταιρεία μέχρι στιγμής, μια ομάδα αποζημιώσεων με 20 υπαλλήλους προσπαθεί για την ταχεία διαχείριση των ζημιών προκειμένου να εξοικονομήσει κόστος. Για περισσότερα από δώδεκα χρόνια, επίκεντρο της συνεργασίας της με τα ταξί ήταν η εγκατάσταση καμερών οργάνων ελέγχου, με τις οποίες οι οδηγοί ταξί μπορούν να αποδείξουν την αθωότητά τους σε περίπτωση ατυχημάτων που προκλήθηκαν από τρίτους. Δεδομένου ότι οι κάμερες βιντεοσκοπούν μόνο προς τα έξω, η χρήση τους είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Η εταιρεία διευθετεί περίπου 12.000 ζημιές ετησίως. Ξεκίνησε ως συνεργάτης εταιρειών λεωφορείων και όπως ανακοίνωσε ο Ντιτμάγιερ στην εκδήλωση, αναλαμβάνει την εταιρεία ταξί Σουζάν Ντελάνγκ, τη μεγαλύτερη της Νυρεμβέργης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...