Βαρκελώνη: Οι κινητοποιήσεις των ενώσεων ταξί έφεραν μέτρα για τους απατεώνες οδηγούς που σπιλώνουν τον κλάδο

Το Τμήμα Επικρατείας της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας εγκρίνει σήμερα Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, μέτρα επιβολής κυρώσεων για τους οδηγούς ταξί που εξαπατούν τους επιβάτες τους με υπερβολικές χρεώσεις.

Η κατάσταση αυτή, που συνήθως πλήττει τους τουρίστες της καταλανικής πρωτεύουσας, θα τιμωρείται με πρόστιμα έως 4.000 ευρώ και άμεση κατάσχεση των οχημάτων των παραβατών. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μειωθούν δραστικά αυτού του είδους οι πρακτικές, ενώ τα κυρωτικά μέτρα θα ενταχθούν και στον νέο νόμο για τις επιβατικές μεταφορές.

Το μέτρο θα εγκριθεί από το Συμβούλιο Ταξί, το μόνιμο όργανο διαβούλευσης μεταξύ των ταξί, των κλαδικών ενώσεων, της δημόσιας διοίκησης και των οργανώσεων καταναλωτών και χρηστών. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα αύξησης του αριθμού των θέσεων στα ταξί και ο αθέμιτος ανταγωνισμός των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

«Όπως ακριβώς σε ένα ενοικιαζόμενο που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς πρέπει να του επιβάλλεται άμεσα πρόστιμο, έτσι και όσοι αμαυρώνουν τον θεσμό του ταξί με τις ατασθαλίες τους πρέπει να τιμωρούνται», ανέφεραν εκπρόσωποι των ενώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...