Ιράν: Aναστολή των επιδοτήσεων καυσίμων για τους οδηγούς ταξί από το επόμενο έτος

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των τιμών των καυσίμων για την αντιστάθμιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η κυβέρνηση του Ιράν υιοθέτησε μια νέα πολιτική μεταφορών, αναστέλλοντας τις επιδοτήσεις καυσίμων για τα ταξί.

Ο Αλί-Ακμπάρ Αράμπ Αμερί, επικεφαλής της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Διανομής Πετρελαιοειδών, ανακοίνωσε ότι η χορήγηση επιδοτήσεων καυσίμων σε ταξί θα ανασταλεί από το επόμενο έτος.

Διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε «νέα δεδομένα» και τόνισε ότι η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Διανομής Πετρελαιοειδών δεν είναι εκείνη που χορηγεί τις επιδοτήσεις. Προηγουμένως, στους οδηγούς ταξί επιχορηγούνταν με ποσοστό επιδότησης 5,25% και 8,75% ανά 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο του οχήματος, όλα με όριο τα 180 λίτρα τον μήνα.

Η κατάργηση αυτής της επιδότησης αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους μετακίνησης. Η κίνηση αυτή συμπίπτει με τις εκτεταμένες αυξήσεις στα κόμιστρα των δημόσιων συγκοινωνιών σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εισιτηρίων του μετρό κατά 28%, της αύξησης των εισιτηρίων των λεωφορείων κατά 26% και της αύξησης των εισιτηρίων των ταξί κατά 45% στην Τεχεράνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *