Bρυξέλλες: Tο φθηνό νυχτερινό ταξί επιστρέφει στις 15 Μαΐου

Η υπηρεσία ταξί των Βρυξελλών που προσφέρει ασφαλείς και φθηνές επιβατικές μεταφορές κατά τη διάρκεια της νύχτας επιστρέφει στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Μετά από τρία χρόνια παύσης, η υπηρεσία νυχτερινού ταξί Collecto ,που εξυπηρετεί τους επιβάτες με μόλις 6 ευρώ, επανενεργοποιείται στις 15 Μαΐου.

Η υπηρεσία, η οποία ήταν πολύ δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων, επιτρέπει στους δημότες των Βρυξελλών να μοιραστούν ένα ταξί σε όλη την περιοχή από περίπου 200 σημεία παραλαβής που βρίσκονται δίπλα σε στάσεις λεωφορείων και τραμ, με 6 ευρώ ανά άτομο, μεταξύ των ωρών 23:00 και 06:00.

\"\"

Η λειτουργία του Collecto, το οποίο εποπτεύεται από την Taxis Verts, ανεστάλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης των ταξί στις Βρυξέλλες, όλοι οι οδηγοί (τόσο τα παραδοσιακά ταξί όσο και πλατφόρμες όπως η Uber) μπορούν να παρέχουν διαδρομές Collecto χωρίς να συνδέονται με την κεντρική υπηρεσία Taxis Verts. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, το σύστημα άνοιξε και σε άλλους φορείς μεταφορών με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019, μέσω της υπηρεσίας μετακινήθηκαν 269.254 επιβάτες και πραγματοποιήθηκαν 103.489 διαδρομές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...