Οδηγοί ταξί στην Ισπανία διαμαρτύρονται για την εξωφρενική αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου : «Από 400 ευρώ το μήνα για καύσιμα πήγαμε στα 950. Είναι απρόσιτο»

Οδηγοί που επέλεξαν το φυσικό αέριο ως οικολογικό καύσιμο καταγγέλλουν τώρα, ότι η αύξηση της τιμής του οδηγεί σε μη βιώσιμη κατάσταση. Η οδήγηση ταξί με φυσικό αέριο δεν αποτελεί πλέον οικονομικό πλεονέκτημα. Η τιμή έχει διπλασιαστεί από την 1η Ιανουαρίου, από ένα ευρώ σε περισσότερα από δύο. Οι οδηγοί ταξί και οι φορτηγατζήδες επηρεάζονται περισσότερο. Πόνταραν στην αποταμίευση και την οικολογία και τώρα δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.
Αυτές τις μέρες το βίντεο ενός οδηγού ταξί στην Ισπανία που δείχνει τις ατελείωτες ουρές στα πιο φθηνά βενζινάδικα για να βάλουν φυσικό αέριο έχει γίνει viral. «Κοιτάξτε πώς μας έχουν με το φυσικό αέριο», λέει στο βίντεο και επιτίθεται στη διοίκηση που τους ενθάρρυνε να επενδύσουν σε αυτού του τύπου οχήματα και τώρα τους αφήνει απροστάτευτους. Το γέμισμα του ρεζερβουάρ του οχήματός τους κοστίζει διπλάσια από ότι στοίχιζε τον Δεκέμβριο. Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν αυτό το καύσιμο, καθημερινά αναζητούν το βενζινάδικο που προσφέρει τη φθηνότερη τιμή και μάλιστα πηγαίνουν από την Μαδρίτη στο Τολέδο για να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους .
Αυτή την Πέμπτη, ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το Telemadrid, βρισκόταν σε ένα από αυτά τα βενζινάδικα και μιλούσε με τους οδηγούς, οι οποίοι έδειξαν το θυμό τους μπροστά στις κάμερες: «Χθες πήγα στη Seseña», εξηγεί ένας από αυτούς, «45 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και άλλα 45 για να γυρίσω για να εξοικονομήσω 18 ευρώ καυσίμων » . «Μας εμπαίζουν», καταγγέλλει άλλος οδηγός.
« Μέσα σε ένα μήνα άλλαξαν όλα. Το γέμισμα κόστιζε 30-32 ευρώ και χθες γέμισα με 58 ευρώ», λέει ένας από τους οδηγούς. « Από 400 ευρώ το μήνα φτάσαμε τώρα στα 900-950 ευρώ μόνο για καύσιμα. Είναι εξωπραγματικό».
«Μας έχουν εγκαταλείψει τελείως», διαμαρτύρεται ένας άλλος οδηγός και λυπάται που «μας ανάγκασαν να αλλάξουμε σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα» και τώρα η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Η λύση θα δινόταν, λένε, με την καθιέρωση ειδικής τιμής για επαγγελματικό καύσιμο , γιατί «αυτή τη στιγμή πρέπει να σταματήσουμε τα αυτοκίνητα μας και να μείνουμε σπίτι. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να δουλέψουμε». Καταγγέλλουν ότι η αύξηση των καυσίμων έρχεται τη χειρότερη στιγμή, την ώρα που έχουν λιγότερη δουλειά λόγω της πανδημίας. «Χάσαμε ολόκληρη την περίοδο των Χριστουγέννων» λόγω του έκτου κύματος «και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κι αυτό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...