Δικαστήριο έστειλε για ένα μήνα στη φυλακή απατεώνα που δεν πλήρωσε την κούρσα με ταξί

Ένας  δικαστής επέβαλε πρόστιμο 360 ευρώ στον κάτοικο της La Puebla de Alfindén για μικρό αδίκημα απάτης, αλλά δεν το πλήρωσε και θα καταλήξει σε κελί στη φυλακή Zuera.

Ένα ταξίδι μετ\’ επιστροφής μεταξύ  La Puebla de Alfindén  και  Σαραγόσα  κοστίζει περίπου 50 ευρώ, αφού πρόκειται για ένα ταξίδι 35 χιλιομέτρων  συνολικά,  στο οποίο χρειάζονται περισσότερα από τρία τέταρτα της ώρας. Ωστόσο, για έναν κάτοικο του πρώτου δήμου, τον Javier LB, η διαδρομή θα είναι πολύ πιο ακριβή, επειδή αποφάσισε να φύγει χωρίς να πληρώσει – αυτό που στην Ισπανία είναι γνωστό ως  «simpa» – και ένας δικαστής διέταξε την είσοδό του στη φυλακή για ελαφρύ αδίκημα απάτης.

Ο κατηγορούμενος, 40 ετών,  θα μπορούσε να είχε αποφύγει  το  σωφρονιστικό κατάστημα Zuera  καταβάλλοντας το πρόστιμο των 360 ευρώ στο οποίο καταδικάστηκε , ποσό στο οποίο έπρεπε να προστεθεί το ποσό της υπηρεσίας και τα δικαστικά έξοδα. Ωστόσο, ο άνδρας δεν εμφανίστηκε καν στη δίκη. Και δεδομένου ότι έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ο επικεφαλής του Ερευνητικού Δικαστηρίου της Σαραγόσα εξέδωσε αμετάκλητη εντολή με την οποία θα αναγκαστεί να περάσει ένα μήνα πίσω από τα κάγκελα.

Τα γεγονότα που αφορούν αυτή την υπόθεση χρονολογούνται  στις 7 Νοεμβρίου 2020 . Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το ραδιοταξί έλαβε ένα τηλεφώνημα  από έναν άνδρα που ζητούσε ταξί για να ταξιδέψει από τη La Puebla de Alfindén στη Σαραγόσα.

Ωστόσο, στην επιστροφή, ο Javier LB  εξήγησε στον ταξιτζή ότι δεν είχε μετρητά και ότι θα έπρεπε να τον περιμένει για λίγα λεπτά όσο θα πήγαινε σπίτι για να φέρει χρήματα. Όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, ο μετρητής έδειχνε 52 ευρώ.

Μετά από μια ώρα και πλέον αναμονή χωρίς νέα από τον επιβάτη, η υπομονή του ταξιτζή εξαντλήθηκε. Όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις, ορισμένοι επαγγελματίες του κλάδου υποθέτουν ότι έχουν πέσει θύματα απάτης και προτιμούν να αλλάξουν σελίδα. Προτίμησε όμως να πάρει το τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια από την  Αστυνομία για να  καταγγείλει την απάτη.  Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και τους είπε τι του είχε συμβεί, ο μετρητής είχε ήδη φτάσει τα 89 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...