HΠΑ: Η Uber απολύει άλλους 200 υπαλλήλους της, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου

Η πλατφόρμα επιβατικών μεταφορών Uber απολύει άλλους 200 υπαλλήλους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού ως ένα ακόμη μέτρο για τον εξορθολογισμό του κόστους.
Οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας στοχεύουν στο 35% της ομάδας ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η εταιρεία μείωσε 150 θέσεις εργασίας στο τμήμα υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων της νωρίτερα φέτος.
Τον Μάιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερό το εργατικό δυναμικό της. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι θα επιτύχει κερδοφορία λειτουργικών εσόδων έως το τέλος του 2023.
Η εταιρεία έχει μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά τουλάχιστον 17% από την έναρξη της πανδημίας. Το 2020, η Uber μείωσε περίπου 6.700 θέσεις εργασίας σε δύο δόσεις. Αφού απέλυσε 3.500 άτομα από το εργατικό της δυναμικό μέσω μιας κλήσης Zoom, τον Μάιο του 2020 ανακοίνωσε ότι θα περικόψει άλλες 3.000 θέσεις εργασίας.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Uber ανακοίνωσε αύξηση των διαδρομών κατά 24% σε 2,1 δισεκατομμύρια ή περίπου 24 εκατ. διαδρομές ανά ημέρα κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ντάρα Χοσροβσάχι, η εταιρεία επιτάχυνε σημαντικά όσον αφορά την αύξηση των διαδρομών το πρώτο τρίμηνο, σε 24% από 19% το προηγούμενο τρίμηνο, με «αύξηση των ταξιδιών κινητικότητας κατά 32%, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των κερδών και της δέσμευσης των καταναλωτών. Κοιτάζοντας μπροστά, επικεντρωνόμαστε στην επέκταση των πλεονεκτημάτων μας όσον αφορά το προϊόν, την κλίμακα και την πλατφόρμα, ώστε να διατηρήσουμε την ανάπτυξη και μετά το 2023», δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τριμηνιαίων κερδών της εταιρείας.
Για το β\’ τρίμηνο του 2023, η Uber αναμένει ακαθάριστα έσοδα ύψους 33-34 δισ. δολαρίων και προσαρμοσμένα μικτά κέρδη 800-850 εκατ. δολάρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...