Iταλία: «Πράσινο φως» για χρηματοδότηση της ανανέωσης του στόλου ταξί και Ncc από την Περιφέρεια του Λάτσιο

Η Περιφέρεια του Λάτσιο ενέκρινε κονδύλι συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου ταξί και ενοικιαζόμενων οχημάτων με οδηγό. Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η ανανέωση, από περιβαλλοντική άποψη, του στόλου των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων. Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων του οχήματος. Για όσους αγοράσουν ένα νέο όχημα, προσαρμοσμένο για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, προβλέπεται πρόσθετη στήριξη 5.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, το ψήφισμα που εγκρίθηκε προχθες το απόγευμα προβλέπει τρεις διαφορετικούς τύπους επιδότησης. Μια μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε όσους επιλέξουν ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 10.000 ευρώ κατ\’ ανώτατο όριο για όσους επιλέγουν οχήματα με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ 0 και 20 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο και 5.000 ευρώ κατ\’ ελάχιστο για όσους αγοράζουν οχήματα με εκπομπές μεταξύ 61 και 135 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Τα επιπλέον 5 χιλιάδες ευρώ θα χορηγούνται σε όσους επιλέξουν όχημα με κωδικό Sh με δυνατότητα μεταφοράς αναπηρικού αμαξιδίου. Ακόμη 4 εκατ. ευρώ προέρχονται από προηγούμενες αποταμιεύσεις στο Ανακυκλούμενο Ταμείο Μικρών Πιστώσεων: οι πόροι αυτοί θα εκταμιευθούν με μηδενικό επιτόκιο. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποπληρώσουν τα ποσά σε πέντε χρόνια και θα επωφελούνται από μια περίοδο χάριτος 12 μηνών. Τέλος, το μεγαλύτερο τμήμα των πόρων, ύψους 9,8 εκατ. ευρώ, είναι αυτό στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε με τον συνήθη τύπο της μικρής πίστωσης, δηλαδή με επιδοτούμενο επιτόκιο.
Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και οι κάτοχοι άδειας ταξί ή Ncc θα είναι επιλέξιμοι για επιδότηση. Η χρηματοδότηση αφορά οχήματα M1, δηλαδή οχήματα με τουλάχιστον 4 τροχούς και το πολύ 8 θέσεις, τα οποία είναι αδειοδοτημένα για τη μεταφορά επιβατών και είναι ηλεκτροκίνητα, πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά ηλεκτρικά ή κινούνται με μεθάνιο, ακόμη και με εναλλακτικά καύσιμα, αλλά εντός του μέγιστου ορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των 135 γρ./χλμ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...