Νορβηγία: Αυστηρότεροι κανόνες για τα ταξί από το νέο έτος

Από τη νέα χρονιά θα ισχύουν αυστηρότεροι κανόνες για τα ταξί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Νορβηγίας. Οι νέες απαιτήσεις, οι οποίες θα εισαχθούν από την 1η Ιανουαρίου 2023, αποτελούν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου και είναι οι εξής:
-Οι κάτοχοι αδειών ταξί θα πρέπει να διαθέτουν τραπεζική εγγύηση και ασφαλιστική κάλυψη, όπως ισχύει για τους κατόχους άδειας για φορτηγά, εμπορεύματα και τουριστικά λεωφορεία. Το ποσό της εγγύησης ορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη άδεια και 2.500 ευρώ για τις επόμενες.
-Οι κάτοχοι άδειας πρέπει να χρησιμοποιούν οχήματα εγγεγραμμένα ως ταξί στο Μητρώο Οχημάτων και στον κωδικό δραστηριότητας για τον οποίο αιτούνται την άδεια.
-Τα ταξί θα φέρουν φώτα οροφής.
-Τα ταξί θα φέρουν έγγραφο τεκμηρίωσης εγκεκριμένου ταξίμετρου. Το ταξίμετρο θα πρέπει να είναι εγκατεστημένο πριν από την έγκριση της άδειας. Οι κάτοχοι άδειας που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα πρέπει να προσκομίσουν το σχετικό έγγραφο εντός ενός έτους.
-Οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας ταξί θα πρέπει να αποδεικνύουν την επαγγελματική τους επάρκεια. Η συγκεκριμένη ρύθμιση απαιτεί αλλαγή του νόμου και το Υπουργείο Μεταφορών στοχεύει να στείλει νομοθετική πρόταση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.
Εκτός από τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από το νέο έτος, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τον κλάδο των ταξί. Μεταξύ άλλων, τον Μάιο συστήθηκε δημόσια επιτροπή αξιολόγησης του κλάδου συνολικά.
«Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα σύνολο κανονισμών για τα ταξί που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και θα λειτουργήσει για ολόκληρο τον κλάδο. Η επιτροπή αξιολόγησης θα παραδώσει την έκθεσή της το φθινόπωρο του 2023 και αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βιομηχανία ταξί», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...