Η Didi, ο γίγαντας των μεταφορών στην Κίνα, σταματά τα σχέδια εισόδου και επέκτασής του στην Ευρώπη

Η Didi, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Uber στις μεταφορές, αναβάλλει  την είσοδό της στην Ευρώπη λόγω του αποκλεισμού της τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας.

Η βιομηχανία ταξί στην Ευρώπη μπορεί να αναπνεύσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Ένας από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές στον τομέα των επιβατικών μεταφορών είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Ευρώπη. Η Didi, ο γίγαντας των μεταφορών στην Κίνα, σταματά τα σχέδια εισόδου και επέκτασής του στην Ευρώπη. Η αύξηση του ελέγχου της κυβέρνησης της Κίνας στις τοπικές εταιρίες τεχνολογίας είναι  πίσω από αυτή  την απόφαση .

Σύμφωνα με την The Telegraph , η Didi είχε ως πρώτο  στόχο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αυτό, η Γαλλία και η Γερμανία συγκαταλέγονται στα σχέδια επέκτασης της εταιρίας. Όλα τα σχέδια είχαν στόχο  να σταθεί η Didi  απέναντι στον κολοσσό της Βόρειας Αμερικής: την Uber.

Η Κίνα, πίσω από τα μονοπώλια της

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε  πριν από λίγες ημέρες ότι σχεδιάζει μια μεταρρύθμιση σε τεχνολογικό επίπεδο   που θα επικεντρωθεί στην αναθεώρηση της διαχείρισης και του ελέγχου που έκαναν οι εταιρίες στα δεδομένα των χρηστών. Σύμφωνα με την κινεζική ρυθμιστική αρχή, η Didi  συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από τους πελάτες της για να τις αποθηκεύει εκτός της χώρας – και επομένως εκτός του τομέα της διοίκησης. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας.

Οι αλλαγές στη ρύθμιση της τεχνολογίας και της ασφάλειας δεδομένων θα έχουν έντονη επίδραση στις δραστηριότητες της μεταφορικής εταιρείας. Η Κίνα προετοιμάζει μια καθοδική ρύθμιση των τιμολογίων μεταφορών που θα έχει μεγάλη επίδραση στα περιθώρια κέρδους της Didi. Το κοινό καλό και η κοινωνική ευημερία είναι δύο από τους στόχους που επιδιώκει η κυβέρνηση. Δύο στοιχεία που,  δεν γίνονται σεβαστά από μια εταιρία  τεχνολογίας που έχει προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές ανισότητες στην κομμουνιστική χώρα. Ενώ η μητρική εταιρεία της Didi παλεύει εναντίον της κυβέρνησης της Κίνας για να διατηρήσει τη δραστηριότητά της και να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς, η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος της τεχνολογίας μεταφορών είναι πολύ μεγαλύτερος από ό, τι φαίνεται.

Η Didi υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε διεθνείς εταιρείες μεταφορών. Τώρα εκτός των μετόχων της, η Didi έχει μετοχές στην Uber, στην Lyft και  στην Careem.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...