Η Elite Taxi Barcelona καλεί τον κλάδο σε κινητοποίηση

«Υπάρχουν πολλές διακρίσεις και έλλειψη σεβασμού για τον κλάδο μας με τη δικαιολογία της νέας κινητικότητας. Τα λέμε στους δρόμους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Ο σύνδεσμος Elite Taxi Barcelona αποφάσισε να εγκαταλείψει μια συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, με το τμήμα Κινητικότητας του AMB, όπου συμμετείχαν όλοι οι σύνδεσμοι της Taula Técnica del Taxi και την οποία διηύθυνε ο κ. Manuel Valdés López, Αναπληρωτής Διευθυντής Κινητικότητας και Υποδομών του Δημοτικού Συμβουλίου της Βαρκελώνης.
Αφορμή της συνάντησης ήταν να συζητηθούν ορισμένα θέματα που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στον κλάδο, σχετικά με τις διακρίσεις που υφίστανται οι χρήστες ταξί σε σχέση με άλλες αστικές συγκοινωνίες όπως το λεωφορείο, και τις αλλαγές που «επιβάλλει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο» χωρίς διαβούλευση με τον τομέα των ταξί, ο οποίος κάθε μέρα έχει κατά μέσο όρο 8.000 ταξί που παρέχουν υπηρεσίες σε πολίτες και που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με άλλους χρήστες δημόσιων υπηρεσιών», όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της.
Όλα αυτά «επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα των υπηρεσιών και την ταχύτητα εξυπηρέτησης, και αυτό είναι κάτι που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο το ταξί αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα εμπόδια για να ασκεί τη δραστηριότητά του με αποτελεσματικό τρόπο, δεν είμαστε ιδιωτικά οχήματα, αυτό πρέπει να το εμποδώσουν», τονίζουν . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Elite Taxi Barcelona αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συνάντηση με το τμήμα Κινητικότητας.
«Περιμέναμε πάρα πολλούς μήνες, βασισμένοι στην κοινή λογική των αρμόδιων για την κινητικότητα, ώστε το ταξί να ενταχθεί ξανά σε εκείνες τις λωρίδες ή τις περιοχές από τις οποίες έχει απομακρυνθεί χωρίς λόγο και χωρίς συνεννόηση. Πάρα πολλοί μήνες που όχι μόνο δεν έχει αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, αλλά βλέπουμε και ότι συνεχίζουν να περιθωριοποιούν το ταξί με τις αλλαγές που γίνονται στην πόλη μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η κακομεταχείριση του τομέα των ταξί και των χρηστών του πρέπει να εξαλειφθεί από τη ρίζα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να γίνουμε μεταφορείς δεύτερης κατηγορίας γιατί κάποιος έχει αποφασίσει μονομερώς ότι το ταξί δεν έχει θέση στη νέα αστική κινητικότητα. Για κάποιους, οι αλλαγές στην κινητικότητα είναι ένα είδος παιχνιδιού ή αστικού πειράματος, για εμάς είναι ένα ζωτικό ζήτημα που επηρεάζει την καλή λειτουργία της οικονομικής μας δραστηριότητας από την οποία ζουν περισσότερες από 14.000 οικογένειες. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας περιγελούν, γιατί έτσι νιώθουμε» , επισημαίνουν.
Από την άλλη πλευρά, από την Elite εξηγούν ότι ο τομέας αισθάνεται «εξαιρετικά ενοχλημένος» από την «πλήρη άγνοια» της Janet Sanz Cid, Β\’ Αντιδημάρχου Περιοχής Οικολογίας, Αστικής, Υποδομών και Κινητικότητας, με την οποία, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ούτε μία συνάντηση «και από την οποία εξαρτώνται αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη της καθημερινής μας δραστηριότητας», εξηγούν.
Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι, από τη στιγμή που η Rosa Alarcón αποχώρησε από τη θέση της συμβούλου και προέδρου του ΙΜΕΤ, η επικοινωνία «είναι μηδενική». Δεν έχουν ακόμη τη χαρά να τη γνωρίσουν, «κάτι που μας ενοχλεί και μας ενοχλεί πάρα πολύ, αφού πιστεύουμε ότι η υπηρεσία ταξί είναι σημαντικό κομμάτι του αστικού ιστού και είναι θεμελιώδης υπηρεσία για χιλιάδες χρήστες», καταγγέλλουν.
Από τον σύλλογο προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις: «Σύντομα θα ενημερώσουμε όλους για τις ενέργειες που πρόκειται να λάβουμε για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτές τις ανοησίες. Πάντα ζητούσαμε διάλογο με τα θεσμικά μας όργανα, αλλά η ζημιά είναι πολύ σοβαρή για να αρκεστούμε σε παράπονα. Συγγνώμη. Τα λέμε στους δρόμους» , καταλήγουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...