Mόναχο: Μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων χωρίς πιάτσες ταξί στον σιδηροδρομικό σταθμό

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου ανακατασκευάζεται εδώ και πολλά χρόνια, ενώ προστίθενται και καινούργιες πτέρυγες. Και οι πιάτσες ταξί πέφτουν σταδιακά θύματα αυτών των κατασκευών μέτρων. Τώρα έκλεισε και η τελευταία.

Στο τέλος Ιανουαρίου η τελευταία από τις αρχικά τρεις πιάτσες ταξί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου έκλεισε, με μια μεγάλη περίφραξη να αποκλείει τη στάθμευση περίπου 40 ταξί στη νότια έξοδο του σταθμού από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Έκτοτε, οι εκπρόσωποι του κλάδου αναζητούσαν μια εναλλακτική λύση. Διαγωνίως, απέναντι από ένα πολυτελές ξενοδοχείο υπήρχε ήδη μια πιάτσα για 5-6 ταξί και στη γωνία, σε έναν παράδρομο, υπήρχε χώρος για άλλα 6-7. Οι εκπρόσωποι του κλάδου πρότειναν να σταθμεύουν τα ταξί σε διπλές σειρές ακριβώς εκεί. Όμως, σε αυτό το σημείο χτίζεται εδώ και χρόνια ένα νέο κτίριο και ο παράδρομος προορίζεται για τα φορτηγά που μεταφέρουν τα οικοδομικά υλικά. Ωστόσο, δεδομένου ότι ο εργολάβος φαίνεται να έχει ξεμείνει από χρήματα, το εργοτάξιο δεν λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες. Θα μπορούσε λοιπόν ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως πιάτσα, τουλάχιστον μέχρι την επανέναρξη των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.

Ο δήμος δεν συμφώνησε με αυτή την πρόταση, γεγονός που εξόργισε τον Τόμας Κρόκερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης Taxi München eG: «Ένα ιδιωτικό εργοτάξιο σημαίνει περισσότερα για το Μόναχο από την ανάγκη μετακίνησης των πολιτών και των επισκεπτών του», έγραψε ο Κρόκερ στο περιοδικό της ένωσης.

Οι υπεύθυνοι, όμως, δεν ενδιαφέρονται. Στη βόρεια πλευρά του σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου, επεκτάθηκε ο χώρος των καθισμάτων. Επιπλέον, η σήμανση των ταξί στο κτίριο του σταθμού αναφέρεται μόνο στη βόρεια πλευρά. Η κύρια έξοδος του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, συμπεριλαμβανομένης της πιάτσας ταξί μπροστά από αυτήν, έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

 

Στη βόρεια πλευρά υπάρχουν μόνο περίπου 10 ταξί και στις δύο πλευρές. Και εδώ, επίσης, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούσαν εδώ και χρόνια έναν μεγαλύτερο χώρο, αλλά μόλις τώρα, με την κατάργηση της νότιας πλευράς, η επιθυμία αυτή εκπληρώθηκε και περίπου 40 ταξί μπορούν να σταθμεύουν εκεί. Ο Κρόκερ χαρακτηρίζει την προσπάθεια «αξιέπαινη», αλλά δηλώνει ενοχλημένος καθώς, όπως τονίζει «ο δήμος μας το πουλάει αυτό ως λύση αντιστάθμισης των εντελώς χαμένων χώρων στάθμευσης ταξί στη νότια πλευρά».

Μια πόλη 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων χωρίς πιάτσες ταξί μπροστά στις εξόδους του σταθμού είναι πλέον η πραγματικότητα για το Μόναχο. Δεν είναι μόνο ενοχλητικό για τους οδηγούς ταξί της πόλης, αλλά και κακή υπηρεσία για τους επιβάτες, ειδικά για όσους θέλουν να πάνε στις νότιες και δυτικές συνοικίες. Αυτοί οι επιβάτες υποχρεούνται να κάνουν κύκλους γύρω από τον σταθμό μέσα στο ταξί. Αυτό απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και είναι και ακριβότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *