Ιταλία: Πειρατικά ταξί στο κέντρο της Ρώμης!

Μετέτρεψαν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα σε ταξί και μετέφεραν πελάτες στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. Τους εντόπισαν όμως άνδρες της ομάδας Άμεσης Δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Στην πρώτη περίπτωση, οι δημοτικοί αστυνομικοί σταμάτησαν ένα Fiat Bravo, που χρησιμοποιούνταν ως ταξί και στο οποίο επέβαινε ένας πελάτης, κοντά στην Πιάτσα Βενέτσια. Ο έλεγχος των εγγράφων έδειξε ότι ο οδηγός, ένας 55χρονος Ιταλός, πρώην οδηγός ταξί, του οποίου η άδεια είχε ανασταλεί, είχε μετατρέψει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο σε ταξί, και μάλιστα είχε εγκαταστήσει και ταξίμετρο. Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης και το όχημα κατασχέθηκε.
Την ίδια τύχη είχε και ένας άλλος παράνομος οδηγός, ένας 29χρονος αιγυπτιακής υπηκοότητας. Δημοτικοί αστυνομικοί τον εντόπισαν στην πλατεία Λάργκο Αρτζεντίνα ενώ μετέφερε τέσσερις επιβάτες πελάτες με ένα όχημα Mercedes, το οποίο είχε άδεια ιδιωτικής χρήσης οχήματος. Και για τους δύο σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Mετά την αύξηση των ελέγχων στα ταξί και τα ενοικιαζόμενα οχήματα, που ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους, η τοπική αστυνομία πραγματοποίησε πάνω από 1.000 ελέγχους τους πρώτους μήνες του 2024. Καταγράφηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις, οι οποίες κατέληξαν, πέρα από τα πρόστιμα, σε 4 συλλήψεις και 3 κατασχέσεις οχημάτων. Μεταξύ των παραβατών εντοπίστηκε και ένας οδηγός ταξί ο οποίος κατηγορείται για απάτη, καθώς ζήτησε κόμιστρο διαφορετικό από τα εγκεκριμένα τιμολόγια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *