Iταλία: O δήμαρχος του Μιλάνου ζητά από την περιφέρεια την έκδοση άλλων 1.000 αδειών ταξί

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, διευκρίνισε ότι θα ζητήσει από την περιφέρεια της Λομβαρδίας να εγκρίνει άλλες 1.000 περίπου άδειες ταξί.
«Δεν τις έχουμε ζητήσει ακόμη», δήλωσε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός γηπέδου μπάσκετ, «αλλά θα το κάνουμε άμεσα, διότι ακόμη και αυτή η πρωτοβουλία που πήραμε για τις διπλές άδειες οδηγών έδειξε ότι οι αιτήσεις είναι λίγες και ότι υπάρχει ανάγκη κάλυψης της ζήτησης. Νομίζω ότι χρειάζονται επιπλέον ταξί, οι κανόνες λένε ότι η περιφέρεια πρέπει να τις εγκρίνει, οπότε θα υποβάλουμε το αίτημά μας», συνέχισε, «αλλά νομίζω ότι είναι ένα αίτημα που προέρχεται από όλη την πόλη, με σεβασμό στη δουλειά των οδηγών ταξί, η οποία δεν είναι εύκολη και υπόκειται στο ρίσκο της αγοράς. Αλλά υπάρχει ανάγκη για μια πιο σταθερή υπηρεσία στην πόλη, επειδή η ζήτηση της υπηρεσίας είναι μεγάλη».
Ερωτηθείς για μια εκτίμηση σχετικά με το πόσα ταξί μπορεί να λείπουν, ο Σάλα απάντησε: «Είναι δύσκολο να πω, αλλά νομίζω ότι αν υπολογίζαμε 1.000, δεν θα κάναμε μεγάλο λάθος. Το πρόβλημα δεν λύνεται με 100 ή 200 επιπλέον άδειες, σε πόλεις όπως το Μιλάνο είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...