Οι οδηγοί ταξί της Λας Πάλμας καταγγέλλουν ότι μόνο το 4% του δικτύου φορτιστών βρίσκεται σε δημόσιους δρόμους

Εκατό οδηγοί ταξί στο Λας Πάλμας ντε Γκραν Κανάρια επέλεξαν ένα ηλεκτρικό όχημα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην πόλη. Ωστόσο, η έλλειψη λειτουργικών σημείων φόρτισης στους δημόσιους δρόμους αποτελεί πρόβλημα για την καθημερινή τους λειτουργία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Canarias 7, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό οδηγών ταξί που δεν διαθέτουν δικό τους γκαράζ στο οποίο να μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες των αυτοκινήτων τους. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, ιδίως όταν οι οδηγοί ταξί πραγματοποιούν μεγαλύτερες διαδρομές και όταν δεν υπάρχουν σε λειτουργία δημόσια σημεία φόρτισης.

Στο Λας Πάλμας, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν περίπου 320 πρίζες σε 75 διαφορετικά σημεία φόρτισης. Ωστόσο, λιγότερα από 45 από αυτά βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους. Οι μισοί από τους προμηθευτές, το 46%, βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ, το 34% των πριζών είναι σε γκαράζ, το 3% είναι σε δημόσιους φορείς, το 7% είναι διαθέσιμο στους πελάτες διαφόρων ιδιωτικών εταιρειών, το 5% συνδέεται με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και λιγότερο από 1% είναι σε πρατήρια καυσίμων.

Για τους επαγγελματίες ταξί, η διαθεσιμότητα σημείων γρήγορης ή, στην καλύτερη περίπτωση, υπερταχείας φόρτισης, τα οποία μπορούν να εγγυηθούν ένα σημαντικό επίπεδο αυτονομίας σε δέκα λεπτά, είναι πολύ σημαντική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *