Ισπανία: Ο κλάδος των ταξί στο Μπιλμπάο ανακάμπτει λόγω της ζώνης χαμηλών εκπομπών ρύπων

Στις 15 Ιουνίου, το Μπιλμπάο εγκαινίασε την πρώτη ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων της πόλης και από τις 15 Σεπτεμβρίου ο δήμος θα αρχίσει να επιβάλλει κυρώσεις στα ρυπογόνα οχήματα που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

H έναρξη ισχύος της ζώνης χαμηλών εκπομπών ρύπων είχε και μια θετική συνέπεια: την αύξηση της δραστηριότητας των ταξί της πρωτεύουσας της Χώρας των Βάσκων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταξί της αυτόνομης κοινότητας, Μπόρχα Μουσόνς. «Είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας και οι προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους είναι πολύ καλές», δήλωσε.

Ο Μουσόνς πρόσθεσε ότι εκτός από τη δημιουργία της ζώνης, στην πόλη διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, ενώ έχουν πεζοδρομηθεί ορισμένοι δρόμοι, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κάτοικοι να επιλέγουν το ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 774 άδειες ταξί στο Μπιλμπάο, οι ιδιοκτήτες των οποίων επωφελούνται από τις αλλαγές στο οδικό δίκτυο και την τόνωση της τοπικής αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόλος των ταξί της πόλης θα μπορούσε να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί άλλες άδειες, το δημοτικό συμβούλιο έχει προχωρήσει στην επαναγορά εκείνων που ήταν ανενεργές για μεγάλο χρονικό διάστημα «λόγω θανάτου ή συνταξιοδότησης».

Ο Μουσόνς, ωστόσο, επισημαίνει ότι ο κλάδος έχει ανάγκη από νέους οδηγούς: «To επάγγελμα δεν είναι ελκυστικό, αλλά είναι απαραίτητοι, στον τομέα μας είναι αναγκαία η αλλαγή γενεών, καθώς οι οδηγοί που εργάζονται σήμερα είναι πιο κοντά στα 40 χρόνια παρά στα 20».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *