Ρώμη: Οι 1.000 νέες άδειες ταξί έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται στην τιμή των 75.000 ευρώ

Από χθες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρονικά μία από τις 1.000 νέες άδειες ταξί στη Ρώμη. Η ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι οδηγοί ταξί: μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι πολίτες της Ιταλίας ή χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι εγγεγραμμένοι ως οδηγοί μη τακτικών δημόσιων υπηρεσιών και να μην κατέχουν άλλη άδεια ταξί ή ιδιωτικού οχήματος προς ενοικίαση – μεταξύ άλλων προϋποθέσεων.

Εκδόθηκαν 1.000 άδειες, εκ των οποίων οι 800 θα είναι απλές και οι 200 γνωστές ως Eurotaxi (για άτομα με μειωμένη κινητικότητα). Το αντίτιμο για την απόκτηση της άδειας είναι 75.500 ευρώ για τις απλές και 52.850 ευρώ για τα προσαρμοσμένα ταξί.

Η  ισχύς των αδειών θα είναι τρία χρόνια και οι άδειες που θα εκχωρηθούν δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλα πρόσωπα για τουλάχιστον 5 χρόνια (εκτός αν είναι 60 ετών ή αν είναι μόνιμα ανίκανοι να οδηγήσουν λόγω ασθένειας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο).

Τα συνδικάτα ταξί απορρίπτουν κατηγορηματικά την επιλογή του δήμου: «Κατά τη γνώμη μας, 1.000 άδειες είναι πάρα πολλές, δεν μπορούμε να ανακοινώνουμε έναν τυχαίο αριθμό», δήλωσε ο Αλεσάντρο Τζενοβέζε, εκπρόσωπος της ένωσης Ugl taxi.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *