Ίμπιζα: Στοιχεία για 900 πειρατικά ταξί και ενοικιαζόμενα έχει συλλέξει η ένωση Elite Corsaris

Η ένωση Elite Corsaris d’Eivissa, η οποία κάνει καθημερινό αγώνα κατά των οχημάτων που λειτουργούν παράνομα στο νησί -των πειρατών οδηγών ταξί και ενοικιαζόμενων, των βαν και λεωφορείων που μετατρέπονται σε επιβατικά αυτοκίνητα και εκτελούν μεταφορές και, φυσικά, της παράνομης δραστηριότητας της Uber που παρακάμπτει τους κανονισμούς- παρουσίασε μια λίστα με τα στοιχεία 900 οχημάτων που δραστηριοποιούνται παραβιάζοντας τους κανονισμούς.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Ταξί του Σαν Χοσέ και παραδόθηκαν τις τοπικές αρχές, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των παράνομων μεταφορών.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός των οχημάτων κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς, χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολύ περισσότερα. Ο κατάλογος αποτελείται από τουριστικά οχήματα που μεταφέρουν επιβάτες (πειρατικά ταξί), οχήματα ξενοδοχείων, εστιατορίων, παραλιακών κλαμπ και παράνομα ενοικιαζόμενα. Επιπλέον, οι οδηγοί πειρατικών ταξί συνήθως νοικιάζουν τα οχήματα, οπότε τα αλλάζουν συχνά, με αποτέλεσμα η λίστα να μεγαλώνει.

Ο Λόλο Ρουίθ, εκπρόσωπος της Elite Corsaris de Ibiza, γνωρίζει πολύ καλά τη δράση αυτών των πειρατών και ιδιαίτερα της Σούσι Περέιρα, της πρώην πρέσβειρας της Uber στο νησί, η οποία δραστηριοποιείται με την εταιρεία Ibiza Premium Transfer: «Την είχαμε καταγράψει τόσο όταν λειτουργούσε εξουσιοδοτημένα ενοικιαζόμενα όσο και όταν άλλαξε σε λευκές πινακίδες. Την έχουμε δει στο αεροδρόμιο και σε άλλα μέρη. Μερικές φορές τα μη εξουσιοδοτημένα ενοικιαζόμενα κινούνταν μόνα τους, αλλά μερικές φορές ήταν μέρος ενός κονβόι, δηλαδή τα οχήματα με λευκές πινακίδες συνόδευαν εκείνα που είχαν μπλε πινακίδες που υποτίθεται ότι ήταν νόμιμα», λέει ο Ρουίθ.

Η υπόθεση της Σούσι Περέιρα, η οποία είναι γνωστή επειδή υπήρξε πρέσβειρα της Uber στην Ίμπιζα και κατόπιν έγινε «αρχηγός των πειρατών» είναι ένα μόνο ένα παράδειγμα του πολύπλοκου δικτύου εισβολής στον τομέα των μεταφορών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *