Ρώμη: Υποχρεωτική η επιστροφή στο γκαράζ για τα ενοικιαζόμενα, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας

Το ιταλικό Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη τη ρύθμιση που υποχρεώνει τα ενοικιαζόμενα οχήματα, μεταξύ άλλων, να επιστρέφουν στα γκαράζ εν αναμονή μιας νέας κλήσης. Την είδηση αποκάλυψε η Ένωση Νομικής Προστασίας Ταξί, η οποία χαιρέτισε την απόφαση που αλλάζει δραστικά τη δομή των μη τακτικών δημόσιων μεταφορών στη Ρώμη.

Για τις εταιρείες ενοικιαζόμενων οχημάτων της Ρώμης και του Λάτσιο που είχαν προσφύγει κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης, η απόφαση ήταν ένα σοκ, καθώς επιβεβαιώνει την απαγόρευση στάθμευσης στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και απαιτεί την επιστροφή τους στο γκαράζ μετά από κάθε διαδρομή.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε οριστικά την προσφυγή της ANITRAV, συνεπικουρούμενης από τους δικηγόρους της Uber, που κατατέθηκε κατά του νέου κανονισμού ταξί – ενοικιαζόμενων οχημάτων της Ρώμης, στο άρθρο 29. Για πολλοστή φορά, οι δικαστές επιβεβαίωσαν ότι ο νόμος 21/1992, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 12/2019, είναι συνταγματικά ορθός, ότι οι ερμηνείες που προσπαθούν να δώσουν κάποιοι στην απόφαση αριθ. 56/2020 δεν ανταποκρίνονται καν σε όσα γράφει η απόφαση, και όποιος εκτελεί υπηρεσίες με ενοικιαζόμενα οχήματα πρέπει να το κάνει με προκράτηση και δεν μπορεί να κάνει χρήση των χώρων στάθμευσης ταξί κατά βούληση», εξηγεί η ένωση. «Κατά συνέπεια, οι διατάξεις των νέων κανονισμών, οι οποίες επιδιώκουν να περιορίσουν τις καταχρηστικές πρακτικές στον τομέα, είναι απολύτως νόμιμες. Κερδίσαμε και αυτή τη μάχη, αλλά δεν περιμένουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν και πάλι την πραγματικότητα και να δώσουν ερμηνείες για τα όσα έχουν αποφανθεί οι δικαστές εστιάζοντας σε κόμματα, λέξεις ή φράσεις χωρίς περιεχόμενο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...