Ρώμη: Το ταξί ζητά συμπληρωματικές υπηρεσίες μεταφοράς από την Κυβέρνηση

Στη Ρώμη, ο στόλος των ταξί λειτουργούσε κατά το ήμισυ. Τα μισά έβγαιναν την μία μέρα και τα άλλα την επόμενη. Από την προηγούμενη εβδομάδα το ποσοστό ανέβηκε στο 80% κι έτσι 8.000 ταξί είναι διαθέσιμα στους δρόμους της Ιταλικής πρωτεύουσας. Όμως, χωρίς τουρισμό, χωρίς επισκέπτες, χωρίς νυχτερινή ζωή, χωρίς αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, η προσφορά της πολιτείας περιορίστηκε σε δύο εισφορές: η μία 600 ευρώ που αντιστοιχούσε σε πληρωμή του ΦΠΑ και η άλλη 800 ευρώ από την Δημοτική Αρχή. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι ταξιτζήδες της Ρώμης πραγματοποίησαν ένα ειρηνικό συλλαλητήριο μπροστά από την έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου (αρμόδιο για θέματα Ταξί) ζητώντας την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης.

 «Μας άφησαν μόνους» λέει ο Loreno Bittarelli εμβληματικός πρόεδρος του μεγαλύτερου ραδιοταξί της πόλης 3570. «Η Ρώμη είναι μια νεκρή πόλη. Το 70% του μεταφορικού έργου δεν υπάρχει πλέον. Σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων, 8.000 ταξί γυρίζουν όλη τη Ρώμη για μια διαδρομή. Η δουλειά που υπάρχει αντιστοιχεί σε 1.500 ταξί. Περιμένουμε να βραδιάσει, να σταματήσουν να λειτουργούν οι δημόσιες συγκοινωνίες για να μεταφέρουμε έναν πελάτη.

Η Πολιτεία μας έδωσε μάσκες … αλλά αυτό θα το δεχόμασταν από οποιονδήποτε. Ξοδέψαμε  200 ευρώ ο καθένας για διαχωριστικό πλεξιγκλάς και απολυμαίνουμε με δικά μας έξοδα τα αυτοκίνητά μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει στο ταξί τη δυνατότητα παροχής συμπληρωματικών υπηρεσιών για μεταφορές σε σχολεία, σε ηλικιωμένους, ή σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι τοπικές ή η δημόσιες συγκοινωνίες.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...